Paksuks läinud loomad sunnivad Kopenhaageni loomaaiatöötajaid nutikusele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaageni loomaaias elav tiiger
Kopenhaageni loomaaias elav tiiger Foto: Soren Nielsen / Caters News Agency / Scanpix

Nii paksuks läinud lõvid, tiigrid, karud kui paljud teised loomad sunnivad Kopenhaageni loomaaiatöötajaid mõtlema välja ebatavalisi võtteid, mis aitaks nende hoolealustel kaalu langetada.

Paljudel Kopenhaageni loomaaia asukatel on hiljuti avastatud ülekaal, mistõttu on loomaaiatöötajad asunud nende peal rakendama erinevaid dieete ja treeningrutiine, vahendab Local.

«Praegu on meil väga palju paksu loomi – ahvid, elevandid ja lehmad. Põhimõtteliselt kõik loomad peale lindude on meil siin paksuks läinud,» sõnas Kopenhaageni loomaaia pressesindaja Tine Mangart Søland väljaandele Berlingske Nyhedsbureau.

Põhisüüdlaseks loomaaia asukate ülekaalus on nende paigalolev eluviis, mis on üpris vastandlik sellele, mis neil metsikus looduses on. Sølandi sõnul püüavad loomaaiatöötajad mõelda välja erinevaid viise, kuidas loomad, keda näiteks kaheksa korda päevas söödetakse, taas vormi saaksid.

Peamine asi, mida nad teevad, on loomadele antava toidu peitmine nende puuri alale laiali sellistel viisidel, et need peaksid selle kättesaamiseks võimalikult palju liikuma ja vaeva nägema.

Näiteks peavad lõvid oma toidu kättesaamiseks ronima puu otsa ning elevandid peavad enda oma maa seest välja kaevama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles