Estonian Air uute pagasinõuetega veel kaasa ei lähe

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air'i juhatuse liige Indrek Randveer
Estonian Air'i juhatuse liige Indrek Randveer Foto: Albert Truuväärt / Scanpix Baltics

Kuigi Eesti lennufirma on käsipagasi mõõtmete vähendamisest teada andnud rahvusvahelise lennutranspordi assotsiatsiooni (IATA) liige, jäävad Estonian Air'i lennukites hetkel veel kehtima senised lubatud käsipagasi mõõtmed.

«Praegu võib Estonian Airi lennukitesse võtta kaasa käsipagasit maksimaalsete mõõtmetega 56x45x25 cm,» märkis Estonian Air'i juhatuse liige Indrek Randveer. Tema sõnul on ka Eesti lennufirma ise IATA liige, kuid uute ettepanekutega kursis vaid põgusalt, sest see info on alles väga värske.

«Kindlasti me vaatame selle algatusega seoses, kuidas reageerivad teised lennufirmad – ennekõike meie partnerid,» sõnas Randveer. Seda seetõttu, et lisaks otseühendustele pakub Estonian Air enam kui 280 sihtkohaga liinivõrgustikku näiteks koostöös selliste lennufirmadega nagu SAS, Air France ja KLM.

«Kui lennufirmad peavad sellist muudatust optimaalseks, siis kindlasti ka ise seda kaalume,» sõnas Eesti lennufirma juhatuse liige. Samas tõi ta välja, et arvestada tuleb ka klientide soovide ja huvidega, iseäranis, mis puudutab otseühenduse kui mugavusteenuse kasutajate ehk ainult käsipagasiga reisija huve.

«Loomulikult anname võimalikest muudatustest aegsasti teada, et reisijad saaks oma käsipagasi võimalike uute nõuetega vastavusse viia,» kinnitas Indrek Randveer.

Hetkel on lubanud senisest väiksema käsipagasi mõõtmete kehtestamisega kaasa minna kaheksa lennufirmat, nende hulgas on näiteks ka selliseid lennufirmasid, millega eestlased sagedamini reisivad – nagu Lufthansa, Emirates ja Avianca.

Kui praegu on käsipagasi nõutavad mõõtmed näiteks Finnairil ja Estonian Airil 56x45x25 cm ning Air Balticul 55x40x20 cm, siis IATA poolt kehtestatud uued mõõtmed hakkavad olema 55x35x20 cm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles