Kõige rikkam, kõige säravam, kõige suurejoonelisem

Kärt Vigla
, Dubais elanud eestlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumeirah Bech Resorti rand Dubais. Päeval on siin suviti nii lämbe, et kauemaks jääda ei kannata.
Jumeirah Bech Resorti rand Dubais. Päeval on siin suviti nii lämbe, et kauemaks jääda ei kannata. Foto: Kärt Vigla

Eestlasele torkab Dubai-reisi plaanides esmalt pähe ilmselt kaks küsimust: mida selga panna (sest seal valitseb kõrbekuumus) ning kuidas käituda (sest seal elavad moslemid). Dubaisse jõudes tabab eestlast esimene üllatus: kohalikke elanikke märkab linna peal üsna harva.

Suurema osa Dubai elanikest moodustavad lihttöölised Indiast ja Filipiinidelt. Peale selle on Dubaisse ajutiselt elama asunud inimesi lääneriikidest ning tänaval liigub üsna palju turiste. Rahvusrühmad omavahel eriti ei segune. Linnajaodki on kujunenud nii, et ühes piirkonnas elavad hindud, teises peamiselt eurooplased, kolmandas filipiinlased. Sama kohatruu on Dubai rahvas ka söögikohti ja lõbustusasutusi külastades.

Kohalikud moodustavad vaid viiendiku Dubai elanikest. Nad tunneb hõlpsasti ära lumivalge kandura (meeste valge hõlst) ja uhke musta abaya (naiste hõlst) järgi. Riietus näitab ära, et nemad on kohalikud ning Dubais peremehed. Kohalike riietus on uhkuseasi ning sellel on oma põhjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles