Reisija ei pääsenud imikulimiidi tõttu lennukisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imikud.
Imikud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõne päeva eest ei pääsenud reisija oma väikelapsega Kuressaare–Tallinna lennukile, lennujaamas toodi talle põhjuseks, et laste arv lennukis on piiratud ja lubatud laste arv on juba täis.

Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen selgitas Saarte Häälele, et imikute arv lennukites on tõepoolest piiratud ja seda ohutusreeglitest tulenevalt. Lennufirma esindaja ütles, et eraldi väikelapsepiletiga saab reisida laps, kes lendamise ajaks ei ole veel kaheaastane ja istub kogu reisi vältel vanema süles.

«Piirangud on seatud põhjusel, et eriolukorras suudaksid kõik reisijad minimaalse ajaga salongist lahkuda, sealhulgas erivajadustega reisijad,» põhjendas Eskelinen.

Näiteks Boeing 735 tüüpi lennukites on korraga lubatud kümme imikut ja Saab 340A tüüpi lennukis kolm imikut.

Eskelinen möönis, et kui inimene interneti teel lennupileteid ostab, ei kontrolli piletimüügisüsteem automaatselt seda, kas väikelastele mõeldud maksimaalne piletite hulk on parasjagu juba välja müüdud või mitte. Seega võib juhtuda, et inimene saab küll osta oma väikelapsele pileti, kuid hiljem selgub, et soovitud lennule ta siiski ei pääse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles