Vaga turism on läinud moodi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee Santiago da Compostellasse on tähistatud selliste märkidega.
Tee Santiago da Compostellasse on tähistatud selliste märkidega. Foto: SCANPIX

Palverännud on aasta-aastalt kogunud populaarsust ning nüüd võib lausa öelda, et on palverännubuumi aeg.

Euroopa tuntuimat palverännakuteed pidi jõuab suviti sihtpunkti Santiagosse päevas umbes tuhat rändurit, kirjutab Lääne Elu. Religioosne turism on kogumas populaarsust ning Santiago teest on paljude jaoks saamas üks asi, mis tuleb oma elu jooksul ära teha.

Pool aastat Santiagos turismipunktis töötanud Kristi Märk rääkis ka palverännu varjukülgedest. Suvel Santiagosse jõudes tuleb näiteks tunde seista järjekorras, et saada oma tempel, ning kuulsasse katedraali, rändurite sihtpunkti, ei lasta seljakotiga sisse, vaid tuleb seista veel ühes järjekorras ja maksta raha, et oma kott ära panna.

Santiagos töötamise ajal osales Kristi Märk ka esimesel ülemaailmsel turismi ja palverännu konverentsil, kuhu olid kokku tulnud rohkem kui 20 riigi esindajad, et rääkida maailma pühapaikadega seotud trendidest, toetavate teenuste võrgustikest, väljakutsetest ning võimalikest ühistest lahendustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles