Top Toursi suhtes algatati kriminaalmenetlus

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksejõuetu reisifirma Top Tours kontor Vana-Viru tänaval.
Maksejõuetu reisifirma Top Tours kontor Vana-Viru tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Lisaks pankrotile ähvardab reisikorraldajat Top Tours ka kriminaalkaristus.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul alustati menetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmist ning mis näeb süüdimõistmisel ette kuni üheaastase vangistuse.

Tuulik lisas, et seni pole siiski kellelegi kahtlustust esitatud.

«Selle konkreetse kriminaalmenetluse algatamise kohta esitas avalduse tarbijakaitseamet, kuna Top Tours ei teinud määratud päevade jooksul ise avaldust oma pankrotimenetluse algatamiseks,» rääkis Tuulik ja lisas, et seaduse kohaselt tuleb ettevõttel endal maksejõuetuse korral teha avaldus pankrotimenetluse algatamiseks.

E24 andmetel uurib kriminaalpolitsei rahapesubüroo ka reisifirma finantskäitumist seoses rahapesu kahtlusega. «Antud hetkel ei saa ma seda kinnitada ega kuidagi kommenteerida,» ütles Tuulik.

Top Toursis ilmnesid majandusraskused tänavu kevadel ja juuniks laekus tarbijakaitseametile üle 900 kaebuse klientidelt, kes polnud ettevõttelt ostetud teenust saanud.

Hiljuti algatati Top Toursi suhtes ka pankrotimenetlus ning ajutiseks pankrotihalduriks määrati Helle Kuut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles