Reisirong jääb Türi-Viljandi raudteelõigul esialgu sõitma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee reisirong.
Edelaraudtee reisirong. Foto: Elmo Riig / Sakala

Edelaraudtee Infrastruktuuri AS on alustamas ligi 53 km pikkuse Türi-Viljandi raudteelõigu põhjalike rekonstrueerimistöödega, kuid lubab ronge bussidega enne järgmise aasta aprillikuud mitte asendada.


«Kavandame töid korraldada selliselt, et raudteeliiklus säiliks sel aastal praeguses mahus. Võivad küll tekkida üksikud päevad, mil rongiliikluses on teeremondist tingitud muudatusi, kuid lõviosa vedudest tehakse siiski reisirongidega. Reisijatele on see variant kindlasti vastuvõetavam, kuna tülikas ümberistumine jääb esialgu ära,» rääkis Edelaraudtee Infrastruktuuri juhatuse liige Rain Kaarjas.

Ta lisas, et kuni 2011. aasta aprillikuuni tehakse ettevalmistavaid töid. Muu hulgas puhastatakse raudtee ääred võsast ning veetakse välja liiprid. Nende tööde tegemine ei takista reisirongide sõitmist. Vajadus asendada reisironge bussidega tekib alates 2011. aasta aprillikuust. «Järgmise aasta lõpuks peavad tööd ettenähtud mahus valmis saama,» lisas Kaarjas.

Tallinna-Türi-Viljandi rongiliini näol on tegemist Edelaraudtee kõige populaarsema liiniga. Ulatuslikud remonditööd vähendavad senist sõiduaega veerand tunni võrra.

Türi-Viljandi raudteelõigu remonditööde käigus vahetatakse välja kogu raudtee pealisehitus (rööpad, liiprid, killustik), ehitatakse 6 uut ooteplatvormi, renoveeritakse kõik raudteeülesõidud. Täiendavalt varustatakse automaatse foorisignalisatsiooniga kolm raudteeülesõitu ning uuendatakse kolm raudteesilda ja -truubid.

Edelaraudtee lubab kõigist eelseisvatest reisirongiliiklust puudutavatest muudatustest, mida remonditööd võivad kaasa tuua, piisava ajavaruga teada anda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles