Soomest ja Venemaalt tuli Eestisse vähem turiste

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome turistid Pärnus.
Soome turistid Pärnus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majutusettevõtete teenuseid kasutas veebruaris 177 000 turisti, mis on 1 protsent vähem kui mullu veebruaris, teatas statistikaamet. Vähenes välis- ja suurenes siseturistide arv.

Majutusettevõtetes peatus 93 000 välisturisti, mis oli 9 protsenti vähem kui eelmise aasta veebruaris.

Välisturistide arv kahanes peamiselt Venemaalt ja Soomest saabunud turistide arvu vähenemise tõttu. Soome turistide arv, mis moodustas veebruaris 52 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistide koguarvust, kahanes 9 protsenti. Venemaalt saabus 42 protsenti vähem turiste kui eelmise aasta veebruaris. Seda vähenemist ei suutnud kompenseerida ka paljudest Euroopa riikidest saabunud turistide arvu kasv.

2014. aasta veebruariga võrreldes suurenes Läti ja Leedu turistide arv vastavalt 26 protsenti ja 4 protsenti. Samuti saabus rohkem turiste Suurbritanniast, Saksamaalt ja Norrast. Ligi kolmandiku võrra rohkem saabus turiste Aasia riikidest.

Siseturiste peatus majutusettevõtetes 84 000, mida oli 10 protsenti rohkem kui eelmise aasta veebruaris. 59 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 24 protsenti tööreisil. Harju maakonnas peatus 30 protsenti, Pärnu maakonnas 16 protsenti ja Ida-Viru ning Valga maakonnas kummaski 10 protsenti majutusteenuseid kasutanud siseturistidest. Harju, Valga ja Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes peatus rohkem siseturiste kui eelmise aasta veebruaris, Pärnu maakonnas jäi siseturistide arv mullusele tasemele.

Veebruaris pakkus külastajatele teenust 892 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 18 000 tuba ja 41 000 voodikohta. Täidetud oli 36 protsenti tubadest ja 28 protsenti voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 32 eurot ning oli 2014. aasta veebruariga võrreldes 2 eurot kallim. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem Harju maakonnas, kus ööpäev majutusettevõttes maksis 37 eurot. Pärnu maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 24 eurot, Tartu maakonnas 29 eurot ja Ida-Viru maakonnas 30 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles