Lufthansa pilootide streik kestab lubatust kauem

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Lufthansa lennuk Boeing 737-500.
Pildil Lufthansa lennuk Boeing 737-500. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Lisaks tänasele streigivad Saksa lennufirma Lufthansa piloodid ka homme, 19. märtsil, mis lööb segi tuhandete reisijate plaanid.

Kolmapäevane streik mõjutab lühi- ja keskmise pikkusega lende, kuid neljapäeval tahab pilootide ametiühing Vereinigung Cockpit streigiga peatada ka pikamaalennud, vahendab BBC. Eile teatas lennufirma, et streik algab 18. märtsi südaööl ning kestab 24 tundi.

Lufthansa on juba tühistanud 750 lendu, mis mõjutab 80 000 reisijate plaane. Lufthansa pressiesindaja keeldus kommenteerimast, millist rahalist kahju streik lennufirmale tekitab. «Me vaatame, kui palju klientide broneeritud lende päästa saame,» lisas ta.

Streigi tõttu on tühistatud ka tänased Lufthansa Tallinn-Frankfurt lennud - kell 05:35 ja 18:15 Tallinnast Frankfurti ning kell 13:10 ja 20:55 Frankfurdist Tallinna. Hetkel ei ole veel teada, kas ja kuidas mõjutab streik homseid Tallinna lende.

Lufthansa tütarettevõtteid Germanwingsi, Eurowingsi, Swissi, Brussels Airlinesi, Air Dolomiti ja Austrian Airlinesi streik ei puuduta.

Streigi kuulutas välja Vereinigung Cockpit ning põhjuseks on endiselt pilootide eelpension. Möödunud aastal korraldas ametiühing kümme streiki, mis läks Lufthansale maksma üle 200 miljoni euro ja mille tõttu jäi ära tuhandeid lende.

Reisijatel, kelle lend on tühistatud soovitab Tallinna lennujaam vaadata täpsemat teavet uute lennupiletite broneerimise kohta siit või võtta ühendust Lufthansa piletikassaga numbril 686 8800.

Reisijad saavad jälgida oma lennu staatust siit.

Täieliku ülevaate tühistatud lendudest leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles