Tallinna Depeche Mode’i baar valiti maailma veidraimate hulka

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas asuv Depeche Mode'i baar valiti maailma veidraimate hulka.
Tallinnas asuv Depeche Mode'i baar valiti maailma veidraimate hulka. Foto: Jarek Jõepera / SL Õhtuleht

Reisijuhte välja andva kirjastuse Lonely Planet toimetajad koostasid maailma veidraimate baaride ja söögikohtade pingerea, mille viiendalt kohalt leiab Tallinna vanalinnas asuva Depeche Mode’i baari.

«See pime Eestimaa nurgake on täidetud musta riietunud luukõhnade Depeche Mode’i fännidega, kes rüüpavad bändi külmalt melanhoolset muusikat kuulates kokteile Master & Servant või Personal Jesus,» kirjeldatakse baari BBC reisirubriigis ilmunud artiklis.

«Seinu katavad autogrammidega fotod, Depeche Mode’i teemaline kunst ja tuuridega seotud suveniirid, ekraanidel mängitakse aga lakkamatult Depeche Mode’i videoid. Mõnede jaoks on see lohutu põrgu, teistele aga tõeline paradiis,» kõlab lõpphinnang.

Lonely Planet tõstis esile kümmet kummalist söögikohta ja baari. Veidraima söögikoha tiitli napsas endale Filipiinidel Manilas tegutsev The Hobbit House, kus töötavad kääbused ja millesse sisenemiseks tuleb sügavalt kummardada.

Teisele kohale tuli Iisraelis Eilatis asuv restoran Red Sea Star, mis tegutseb merepinnast viis meetrit allpool ja pakub külastajatele kalade jälgimise võimalust ning kolmas oli Pariisi fondüürestoran La Refuge Des Fondues, kus külastajad väljapääsemiseks üle laudade peavad ronima.

Teiste hulgas pääsesid edetabelisse ka Indias Bangalores asuv kosmoseteemaline söögikoht Nasa, kunstnik HR Gigeri loodud koletistest inspireeritud baar Šveitsis ja üleni punase sisekujundusega Red Room San Franciscos. Kümnendale kohale jõudis kõmuline Martoni restoran Taiwanis, kus külastajad istuvad WC-pottidel ja söövad sama kujuga nõudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles