Easyjeti lennukid saavad uue välisilme

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EasyJeti lennuk.
EasyJeti lennuk. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa suuruselt teine odavlennufirma Easyjet on otsustanud, et saabuva 20. aastapäeva eel 2015. aasta novembris on vajalik lennukite väljanägemist veidi ajakohastada.

Lennukite uue välisdisaini valisid välja Easyjeti 4000 töötajat ja klienti ning see peaks lennukitele andma modernsema ilme, kirjutab reisiportaal trip.ee.

Uue väliskujunduse jõudmine Easyjeti lennukitele võtab siiski mõnevõrra aega. Kõigepealt saabuvad uue välisilmega lennukid Easyjeti lennuparki alates aprillist, kui Easyjet alustab oma seniste Airbus A319 lennukite väljavahetamist Airbus A320 lennukite vastu.

Easyjet on kokku tellinud 197 Airbus A320 lennukit. Lisaks värvitakse uues disainis üle juba olemasolevad Easyjeti uuemad lennukid. Selle aasta lõpuks peaks uue kujunduse saama 29 Easyjeti lennukit ja pool lennupargist võõbatakse praeguste plaanide kohaselt üle 2017. aasta lõpuks. Hetkel on Easyjetil kokku 226 Airbus A319 ja A320 tüüpi lennukit.

Ühe lennuki ülevärvimine võtab tavaliselt aega seitse päeva. Easyjet loodab, et uus kujundus on sobiv ka järgmise 20 aasta jooksul. Lennundusfoorumites Easyjeti vaimustust lennukite uue välisdisaini osas siiski eriti ei jagata. Üsna suur osa inimesi arvab, et Easyjeti lennukite uus välisilme on juba praegusel hetkel kõvasti ajast maas.

Easyjet on oma tegutsemisajaloo jooksul kasutanud kahte lennukite väliskujundust – esimene oli pärit odavlennufirma esimesest tegevusaastast 1995, mida mõnevõrra muudeti aastal 1998. Easyjet lendab Tallinnast Londoni Gatwicki lennujaama.

Vaata pilti siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles