Elektriraudtee müüb tänasest pileteid uut moodi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee rong.
Elektriraudtee rong. Foto: Liis Treimann

Täna varahommikust saavad elektrirongiga reisijad endale soetada uue plastikust sõidukaardi, mis asendab erinevaid paberist pileteid.

«Põhimõtteliselt on sõidukaart nagu ID-kaart, kuhu reisija ostab pileti. Samas on sõidukaardile võimalik ka raha laadida, saades nii hiljem rongis sularahavabalt arveldada,» kirjeldas Elektriraudtee avalike suhete juht Norbert Kaareste.

Plastikust sõidukaardile saab laadida ühekordseid pileteid ja perioodikaarte. Kaareste sõnul on võimalik ühele kaardile laadida näiteks ka kogu pere perioodikaardid ja kui pere sõidab koos hommikuti rongiga linna tööle või kooli, piisab plastkaardi ettenäitamisest.

Septembris on Elektriraudtee klientidel võimalus saada plastkaart endale tasuta, edaspidi hakkab see maksma 40 krooni.

 Elektriraudtee IT-juhi Toomas Sikki sõnul on esimesed tunnid möödunud süsteemi suuremate tõrgeteta ning jätkuvalt on nii Elektriraudtee kui ka süsteemi rentija RTT tehniline personal reageerimisvalmis igasugustele riketele, mis võivad tekkida.

«Kõigist häiretest seoses meie uue piletimüügisüsteemiga palume julgelt teada anda läbi meie kodulehe www.elektriraudtee.ee. Ka täiendusettepanekud on oodatud,» lausus Sikk. Eelkõige puudutab see pilet.elektriraudtee.ee müügikeskkonda, trükiseid jms.

Kaareste lisas veel, et Elektriraudtee uue piletimüügisüsteemi puhul tegemist ainulaadse süsteemiga Eestis, kuid meie naaberriikides on see juba tuttav lahendus. «Kes on näiteks Soomes ühistranspordiga sõitnud, siis teda peaks meie rongides valdama äratundmisrõõm - RTT ja Webmedia arendatud süsteem on suures osas sarnane teiste Põhja-Euroopa riikide ühistranspordi piletimüügisüsteemidega.»

Rohkem infot Elektriraudtee sõidukaardi kohta leiab aadressilt www.elektriraudtee.ee/soidukaart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles