Lennufirma alustab taskukohaste äriklassi lendudega

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide äriklassi salongist.
Näide äriklassi salongist. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse lennufirma La Compagnie avab aprillis taskukohase äriklassi lennuliini Londoni ja New Yorgi vahel.

Lennufirma opereerib liinil lennukiga Boeing 757-200, mis esialgu teeb neli lendu nädalas. Alates juunist on kavas lisada veel kaks lendu, kirjutab news.com.au.

Tõeline reisijamagnet on aga selle lennu odav hind. 74-istmelisele täis äriklassi lennule pakutakse lennupileteid turu keskmisest odavama hinnaga.

Kampaanialendude edasi-tagasi pileteid müüakse 1264 dollari eest või kahele reisijale 1960 dollari eest. Tavalendude hinnad algavad 3016 dollarist, mis on rohkem kui poole odavam konkurentide hinnast.

Lennufirma on enda sõnul võimeline pakkuma nn odavat äriklassi sel põhjusel, et paigutas oma peakontori Pariisi kesklinnast välja, et hoida kulusid võimalikult madalal. Samuti on äriklassis kulude kokkuhoiu põhimõttel tööl vaid kolm pardateenindajat.

Kõiki 74 istet saab reguleerida kuni täieliku lamamisasendini välja. Istmed paiknevad lennul kahekaupa, iga istme ees on poolteist meetrit vaba jalaruumi. Sama suurusega lennuk mahutab tavaliselt pardale 235 reisijat.

Pardamenüüd on kujundatud prantsuse koka Christophe Langree poolt, kes töötab Michelini tähega hinnatud Matignoni hotellis. Reisijatele mõeldud mugavuskomplekti on kokku pannud prantsuse kosmeetikabränd Caudalie ning reisijad varustatakse veel Samsungi tahvelarvutitega, millel on kõiksugu meelelahutust, millega oma reisiaega sisustada.

La Compagnie’il on juba praegu äriklassi lennud Pariisi ja New Yorgi vahel, millega alustati möödunud aasta juulist. Uusimad liinid alustavad lende Londoni Lutoni lennujaamast New Yorgi Newarki 24. aprillist. Lend kestab kokku 6 tundi ja 45 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles