Swedbank Tais hätta sattunud perele: esitage nõue auto kindlustajale

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario ja Kadri Tais.
Mario ja Kadri Tais. Foto: Mario Krabi

Eestlased Kadri ja Mario, kes Taisse koos lapsega puhkama läksid ja seal liiklusõnnetusse sattusid, ei saa Swedbankiga sõlmitud kindlustuslepingust vähimatki abi.

Pereisa Mario kirjeldas, kuidas vasakpoolse liiklusega ühesuunalisel tänaval liiklusõnnetus juhtus. «Ma ei sõitnud kiiresti, mu kiirus oli umbes 15 km/h. Liikusin paremasse poolde tee äärde, sest laps nuttis taga. Järgmisel hetkel oli suur pauk, roller sõitis parema külje pealt sisse.»

Rolleril istunud mees ja naine kiivreid ei kandnud. Rollerit juhtinud mees jäi terveks, taga istunud naisel murdusid varbaluud.

Mario lisas, et perel on olemas küll Swedbanki kuldkaarti reisikindlustus, mis kehtib ka kolmandatele isikutele, kuid kindlustatu liisitud maismaa-, vee- või õhusõidukist või selle kasutamisest põhjustatud nõudeid ei hüvitata.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask edastas Postimehe tarbijatoimetusele saadetud kirjas, et konkreetset juhtumit detailideni kommenteerida ei saa, sest tegemist on kliendi ja pangavahelise lepinguga.

«Kliendil on meie reisikindlustus, mis katab muuhulgas ka vastutuskindlustuse ja õigusabikulude kindlustuse. Kuid on oluline märkida, et vastutuskindlustus ei laiene mootorsõiduki kasutamisest tulenevatele nõuetele, sest seda peab katma kohalik liikluskindlustus,» selgitas Siilivask tausta.

Vastutuskindlustuse (sh liikluskindlustuse) olemasolu ei tähenda Siilivaski sõnul aga seda, et igasugune nõue hüvitatakse. «Hüvitatakse ikkagi põhjendatud nõuded ja vaidluse ning taolise situatsiooni tekkimist ei pruugi see vältida. Seega, praegune juhtum ei ole tingitud kindlustuse puudumisest,» märkis Siilivask.

Pank on Siilivaski sõnul pidevas kontaktis nii välisministeeriumi kui ka kliendiga. «Meile teadaolevalt oli õnnetuses osalenud sõidukil liikluskindlustus ka olemas, seega nõue peaks esitatama liikluskindlustusandja vastu,» selgitas Siilivask.

Kuna juhtumi lahendamine võib võtta aega, siis on Siilivaski sõnul igati mõistlik, et naine koos lapsega tuli koju ära. «Samas hüvitame omalt poolt reisi pikenemisega seotud kulud mehele, kes sinna jäi, lisaks lennupileti vahetamisest tuleneva kulu. Samuti on kliendil võimalik saada õigusabikulude hüvitamist,» märkis Siilivask.

Veel lisab Siilivask, et ei tea, et Eestist oleks võimalik Tai liikluskindlustust osta. Kuna ka sõidukil oli antud juhul liikluskindlustus olemas, siis tegelik vaidlus peaks käima sealse liikluskindlustaja ja kannatanu vahel.

Swedbank kutsub Taist autot rentides inimesi üles erilisele tähelepanelikkusele. «Kui vähegi võimalik, siis usaldusväärsest autorendist rentida auto koos kohaliku juhiga. Sõiduki rentimisel tuleks aga alati veenduda, et liikluskindlustus olemas oleks. Samuti võib rendifirma pakutava kasko omavastustus kõrge olla. Seega sõiduki rentimisel tuleks selgeks teha, kuidas see sõiduk kindlustatud on,» lisas Siilivask.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles