Saaremaa vene turistide nappust ei tunne

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik aastavahetusel
Ilutulestik aastavahetusel Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aastavahetusega seoses on palju räägitud sellest, et suur hulk Vene turiste sel aastal Tallinna ei jõudnudki. Õnneks ei saa saarlased selle väitega nõustuda. 

Paljud venelased puhkavad praegugi Kuressaares, et hakata siin täna oma jõule tähistama, kirjutab Meie Maa.

Arensburgi hotelli müügijuht Piret Puusepp kinnitas, et Vene turiste ei ole sel aastal vähem. «Kindlasti mitte. Kõik on hästi läinud. Kes olid broneerinud, olid kohal ja mõned on veel sees.»

Sama kinnitas Saarema Spa Hotelsi müügi- ja turundusjuht Villi Pihl: «Ei saa öelda, et Vene turiste oleks olnud tunduvalt vähem. Mõned äraütlemised olid ja üks vihjas rubla langusele, aga teisalt tuli uusi külastajaid juurdegi ning mõned on hetkel veel kohal.» 

GOSPA hotelli juht Piret Trei nimetas, et aastavahetusel oli hotell välja müüdud 100-protsendiliselt ja majas peatusid lisaks eestlastele ja lätlastele ka vene rahvusest külalised.

«Jahenemist on märgata võrreldes eelmise aastaga just jaanuari esimestel nädalatel,» lisas Trei.

Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju ütles tervikpilti vaadates, et nende juures käis Vene turiste juba vana aasta lõpus ja mingit erilist vähenemist märgata pole.

«Kui Tallinnas võib rääkida suurest ärakukkumisest, siis siin olukord nii drastiline ei ole, meil muutuvad olukorrad kuidagi pikatoimeliselt,» muigas Paju.

Kui Kuressaare apostlikõigeusu kirikult on Vene turistid ühel varasemal aastal tellinud ka ühe eraldi kirikukülastuse ja palvuse, siis nüüdne preester Roland Tõnisson ütles, et sel aastal on vene turistid osalenud tavalistel teenistustel ning külastanud kirikut eraviisiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles