Viis päeva, viis kaatrit ehk veesõidunaudingu otsinguil Miamis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floridas on au sees kõikvõimalikud veesõidukid.
Floridas on au sees kõikvõimalikud veesõidukid. Foto: Marko Levo

Florida on USA idaranniku pärl – unistuste sihtkoht, täiusliku puhkuse lubadus. Siin on au sees kõikvõimalikud veesõidukid, millega meelt lahutada, kala püüda ja muidu päeva pikendada.

Floridast rääkides ei saa üle ega ümber merest – osariigi keskus Miami on justkui Šveitsi juust läbi uuristatud kanalitest, millest ammutatud pinnast kasutati kunagi metropoli alusmaterjaliks. Tänu inimkäega loodud geoloogilisele eripärale on pea igal paremal järjel Miami elanikul oma veesõiduk, millega päeva pikendada, meelt lahutada, kala püüda.

Lisaks keerukale kanalisüsteemile saab Florida poolsaarelt alguse Intracoastal Waterway – siseveekogudest moodustuv veetee, mis põhja suunas ulatub pea New Yorgi osariigini, lääne poole sõites aga kuni Mehhiko piirini välja. Veetee, mis võimaldab mugavat liiklemist sisevetel, Atlandi ookeani või Mehhiko lahe kapriiside kätte sattumata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles