Eesti turistid sattusid Phuketis üllatavasse olukorda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phuketi rannas tuleb turistidel lebada nüüd rannalinal.
Phuketi rannas tuleb turistidel lebada nüüd rannalinal. Foto: Lugeja foto

Taisse Phkueti puhkama sõitnud Eesti turiste tabas üllatus, kui selgus, et rannast on kadunud kõik päiksevarjud ja rannatoolid, mis seni olid olnud selle paiga lahutamatu osa ja paljude puhkajate jaoks kuuma päikse all hädavajalikud.

«Tervelt saarelt on randadest ära korjatud päikesevarjud ja lamamistoolid, mis olid tasulised, sest väidetavalt olla üks ametnik rendiraha endale võtnud,» kirjutas üks sealne puhkaja Postimehele. Kuigi skandaal puhkes juba mõne aja eest,  on need siiani ilma varjudeta ja lamamistoolideta, sest ei teata, kuidas rentimist korraldada nii, et raha taas ära ei varastataks.

«Päike ikka kōrvetab siin päeval tublisti, hädasti oleks vaja päiksevarje,» kurtis Eesti puhkaja. Päiksevarjude kadumise üle kurdavad lääne turistid ka Tripadvisoris ja Phuketi foorumites.

Korruptsiooniskandaal puhkes septembri lõpus, kui Tai politsei hakkas uurima ebaseaduslikku ja miljonitesse bahtidesse ulatuvat rannatoolide ja päiksevarjude renti avalikes randades, kirjutab Phuket Gazette. Näiteks õiguse eest viie aasta jooksul rannainventari laenutada  99 meetri pikkusel rannal tuli maksta  6,25 miljonit bahti (156 600 eurot). Laenutajate sõnul said nad tegevuseks loa kohalikult linnapealt, kuigi juba 2009. aastal oli kohtuotsusega paika pandud, et selline raha küsimine avalikus rannas tegutsemise eest on ebaseaduslik.

Uurimise all oli 15 inimest ning süüdlasi karistati nii rahatrahvi kui ka vangistusega.

Rannainventari kadumine tekitas puhkajate seas suurt segadust, sest vahepeal ei lubatud neil endil päiksevarje kaasa võtta. Detsembri alguses kinnitas kohalik meedia, et see keeld ei kehti ja oma varjuga võib tulla kohale küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles