Parvlaevad lähevad üle talvisele sõidugraafikule

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohuküla sadam, praamlaev.
Rohuküla sadam, praamlaev. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Väinamere Liinide teatel hakkab alates 6. jaanuarist kehtima talvine sõiduplaan, mistõttu muutuvad Kuivastu-Virtsu ja Rohuküla-Heltermaa sõidugraafikud.

«Aasta kolm esimest kuud on reeglina kõige väiksema nõudlusega, mistõttu on ka parvlaevade sõidugraafikud sellele vastavad,» märkis Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Kuivastu-Virtsu liinil oli pühadeni kehtinud sügisgraafikus reedel ja pühapäeval mõne tunni ulatuses veel ka 35-minutiline graafik. Jaanuaris ja veebruaris on iga päev reiside vahe tund ja kümme minutit.

Hiiuväin lisas, et Rohuküla-Heltermaa liinil tuleb jaanuarist aprillini arvestada laevaliikluses võimalike raskete jääoludega, mistõttu on mõnede reiside väljumisaegu nihutatud, et tagada igal juhul plaanipärane sõit. Soodsate ilmaolude korral laevade ülesõiduajad ei pikene. Aasta algul teenindavad liini parvlaevad Hiiumaa ja Regula. Hiiumaa teenindada on tööpäevadel neli ringi ja Regulal kaks ringi. Võrreldes sügisgraafikuga, on talvel reedeti üks ring vähem ja pühapäeviti kaks ringi vähem.

Rohuküla-Heltermaa liinil kehtis uut tüüpi talvegraafik esmakordselt möödunud talvel. Varasema ja aeglasema nelja tunnise reisivahega põhigraafikuga oli võimalik ka raskete jääoludega tagada graafikujärgsed väljumised ilma talviste graafikumuudatusteta.

Samas annab uus kolmetunnise reisivahega põhigraafik võimaluse ülejäänud osa aastast kasutada vajadusel maksimaalset võimsust 1,5h reisivahega, mis suvel on ääretult oluline, võimaldades päevas teha rohkem väljumisi.

Väinamere Liinid palub reisijatel enne sadamasse sõitmist kindlasti tutvuda talvise sõiduplaaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles