Lootuse odavatele spaakohtadele võib maha matta

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi pea kõigi Eesti suuremate spaade esindajate sõnul on Vene turiste sel aastavahetusel vähem ja täituvus väiksem, siis sooduspakkumisi tühjadele kohtadele ei tehta.

«Vene klientide broneeringute tühistamine on toimunud viimase nädala jooksul – tühistatud on umbes saja inimese broneeringud,» ütles Tervis Spaa Grupi juhatuse liige Jaan Ratnik. Sama kinnitavad ka paljud teised Eesti suuremad spaad – vene rahvusest kodanikke on aastavahetusel võrreldes eelmiste aastatega oodata tunduvalt vähem.

Pärnus asuva Estonia Medical Spa & Hoteli müügi- ja turundusjuht Ave Pilli sõnul tehti broneeringute tühistamised aastavahetuseks Vene klientide poolt juba mitu nädalat tagasi, ka Rakvere Aqva spaas jääb vähemaks aasta alguses Venemaalt tulevate broneeringute maht.

Tallinn ja teised Eesti linnad on vastuvõtjatena venelastele alati head meelelahutusprogrammi pakkunud ja viimastel aastatel oli huviliste arv ainult kasvanud. Broneerimiskeskus booking.com andmetel on aga sel aastal näiteks Tallinna majutusasutustes täituvus 71 protsenti. Võrdluseks aastataguse ajaga – 2013. aasta detsembri alguseks oli juba üle 90 protsendi pealinna ööbimisvõimalustest broneeritud.

Majutuse ja aastavahetuspeoga paketti pakutakse veel paljudes spaades, sest vabu kohti jätkub. Hinnad varieeruvad 70 eurost (ainult majutus) 250 euroni (koos meelelahutusprogrammiga), kuid vabade kohtade täitmiseks spetsiaalset sooduspakkumist ei tee keegi. Ka voucheri-portaalides müügil olevad sooduspakkumised ei kehti aastavahetusel kasutamiseks.

Pealinna spaad loodavad siiski, et aasta viimastel päevadel täituvad kohad kiiresti ja vähemalt 50 protsenti külalistest on Vene turistid. Viimsi SPA hotellis ja Meriton Grand Conference & Spa hotellis on tavapäraselt programmid suunatud just vene rahvusest külastajatele. «Jah, venelasi tuleb sel aastal vähem kui mullu. Kuna oskasime seda juba suvel ette näha, siis suunasimegi oma aastavahetuste paketi müügi lisaks venelastele ka teistele lähiturgudele ja olulisel määral siseturu kliendile,» ütles Viimsi SPA hotelli müügijuht Kaja Siht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles