Õpilased sooviks tasuta õppeväljasõite

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilastele meeldiks, kui ka ainetundidega seotud väljasõidud oleksid tasuta.
Õpilastele meeldiks, kui ka ainetundidega seotud väljasõidud oleksid tasuta. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Õpilasesinduste liit (EÕEL) leiab, et kuna pikapäevarühmas toimub enamasti õppekavajärgne koolitöö, peaks see olema kõigile õpilastele tasuta.

Sellele lisaks peaks õpilaste hinnangul tasuta olema huviringid, kõigis vanuses õpilaste koolilõuna ning ainetundidega seotud väljasõidud.

«Õpilasele peaks olema tasuta karjäärinõustamine, pikapäevarühmad ning ainetundidega seotud väljasõidud-ekskursioonid,» kirjutas liit vastuseks riigikogu sotsiaalkomisjoni liikmele Liisa Pakostale, kes kogub pikapäevarühma teemalise raporti koostamiseks huvirühmade arvamusi.

EÕEL ei poolda pikapäevarühma eest tasu küsimist, sest nende sõnul on enamasti tegemist õppekava järgiva õppetööga.

Liidu seisukohalt peaks samuti olema igale õpilasele, olenemata kooliastmest või liigist, tagatud ka tasuta koolilõuna.

Kui pikapäevarühma lõpu ja koolilõuna vahe on pikem kui 3-4 tundi, peaks olema tagatud tasuta toitlustus ka õhtupoolikul.

«Koolimajas toimuvad huvialaringid peaksid olema tasuta. Selle tagamiseks peaksid koolid enam tegema koostööd noortekeskuste, noorteühenduste ja huvikoolidega,» leidis veel EÕEL.

Kool+noortekeskus

EÕEL peab oluliseks määratleda kooli rolli laiemalt kui pelgalt õppeasutusena.

«Kool on kogukonnakeskuseks ja sellealaste ülesannete võtmisel tuleks koole igati toetada. Väiksemates kohtades on selline ideaal enam teostunud; suurlinnades kipuvad koolid ja noortekeskused konkureerima,» tõdesid nad samas.

Nende arvates võiksid noortekeskused ja koolid olla lähestikku või lausa ühes hoones/hoonete kompleksis - see lihtsustaks noorte kooli- ja vabaajategevuste ühitamist ning aitaks kokku hoida ressursse noorsootööks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles