Viis Stockholmi kõige kummalisemat hostelit

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hostelworld

Stockholmis peitub üsna kummaline valik seljakotiränduritele mõeldud hosteleid, millest kurioosemad on näiteks vanglas, lennukis ja paadis majutust pakkuvad turismiatraktsioonid.

Rootsi The Local testis omal nahal järgi, kuidas on taolistes hostelites ööbida. Arvustuse kirjutas väljaande reporter Oliver Gee.

--

1. öö. Långholmeni vangla

Foto: Hostelworld

See oli täiesti suurepärane hostel. Kunagine Rootsi suurim vangla on muudetud hotelliks ja hostelitubadeks. Ning toredad töötajad ei säästa «kinnipeetuid» hetkeksi meelde tuletamast seda, kus kohas nad täpsemalt viibivad. Hotelli valvelauas jagatakse külalistele valge-musta triibulisi maiustusi. Kunagistele vanglaruumidele on trellid ette jäetud. Alles on ka märgid, mis näitavad suunda kongide asukohtadele, mida selles majutusasutuses «tubadeks» tungivalt ei nimetata.

Parim osa: kontseptsioon. Pärast selles kohas ööbimist saaksidki sõna otseses mõttes öelda, et oled ööbinud vanglas. Ning Långholmeni saar ise on juba jalutuskäiku väärt.

Halvim osa: miinuseid polnudki palju, kuid ettevaatlik tasuks olla öösel külmade tsementseintega kokku puutumises. Ning valmis peab olema ka selleks, et lähim metroopeatus asub kümne minuti jalutuskäigu kaugusel.

Hind: voodikoha hind on 24 eurot (220 Rootsi krooni)

The Locali hinne: 10/10

--

2. öö. City Backpackers

Foto: Hostelworld

Kui tahad kohtuda inimestega ja veidi lõbutseda, siis see koht on sinu jaoks. Kuigi külalisi koheldakse pisut kui lambaid («jäta oma jalanõud siia, tõsta pesu siia»), olid toad väga mugavad ning üldkasutatavat pinda oli piisavalt, et teiste külalistega tutvuda. See koht on igati lõbus – ja kui otsid lõbusat ajaveetmist teiste rahvusvaheliste seljakotiränduritega, siis kahtlemata siit sa seda leiad.

Parim osa: hostel on vägagi sõbralik ja sotsiaalne, ilmselt ideaalne kui reisid üksi või isegi siis kui oled koos kamba sõpradega. Asukoht on konkurentsitult parim (väikese jalutuskäigu kaugusel keskjaamast), köögis on külaliste kasutada tasuta makaronid ning lauajalgpall puhketoas.

Halvim osa: hostelit iseloomustab kõige paremini see, mis külalised seal just parasjagu on. Seega, kui tahad oma ööd rahulikult veeta ja sügavalt välja magada, siis ilmselt on see sinu jaoks natuke vale koht.

Hind: voodikoht alates 20,50 eurost.

The Locali hinne: 8/10

--

3. öö. af Chapmani paat

Foto: Hostelworld
Foto: Hostelworld

Ma ei tea, kui palju kordi olen näpuga viibanud af Chapmani paadi suunas, mis on permanentselt Skeppsholmeni saare lähistele sildutud, ning öelnud, et tegelikult on see noortehostel. Aga seni pole ma seal kunagi ööbinud. See on sarnaselt vanglale üks paganama hea idee. Samuti on selle paadi ajalugu põnev – 88 meetri pikkune alus reisis siia Austraaliast. Minu õhtu töötajad olid väga sõbralikud ja ujuva hosteli asukoht on ideaalne. Õhtul tegin ka pisikese jalutuskäigu laevadekil, millelt avaneb vaade sadamale ja kuningalossile. Siiamaani on see üks parima vaatega hosteleid, kus olen ööbinud.

Parim osa: suurepärane asukoht, vaid mõne minuti jalutuskäigu kaugusel kesklinnast. Väga armsad toad ja toredad laskeavasuurused aknad.

Halvim osa: turismimagnet polegi nii magnet kui see kõlab. Kui oled veetnud öö kruiisilaeval, siis on sul laevakogemus olemas. Kuid ilmselt ei maganud sa laevas Stockholmi südalinnas.

Hind: voodikoha hind algab 28,10 eurost.

The Locali hinne: 9/10

--

4. öö. Castanea Hostel

Foto: Hostelworld
Foto: Hostelworld

Gamla Stan on võluv, omapärane ja kallis, aga see võib olla ainuke öö sinu elus, mille kohta saad öelda, et elasid Stockholmi vanalinnas. Ja hostel on tõeliselt armas, mis meenutab ühtaegu kogu kanti ennast – palju keerde, nurgataguseid, kitsaid üllatusi ning tohutul hulgal turiste. Töötajad on sõbralikud. Koha omanikud on kaks õde, kes tahtsid ettevõtjatena midagi uut proovida.

Parim osa: asukoht, asukoht ja veelkord asukoht. Öine jalutuskäik Gamla Stanis on alati kindlapeale minek ning ümber nurga on Rootsi kuninglik palee.

Halvim osa: hommikusööki ei pakuta.

Hind: alates 22,15 eurot.

The Locali hinne: 9/10

--

5. öö. Jumbo Stay

Foto: Hostelworld
Foto: Hostelworld
Foto: Hostelworld

Kõige veidram kõigist veidrustest on see – Boeing, millest on tehtud hostel. Kuigi nüüd on see vististi rohkem nagu hotell kui hostel. Nii palju kui palju on tegemist veidrusega, on see idee küll nutikalt lahendatud. Ja kui nüüd natuke mõelda, siis kui palju kordi avaneb meil ikka võimalus lennukis (mugavalt) magada? Hosteli külastajana saad sa teha muuseas ka jalutuskäigu lennukitiival. Kui sul veab, lubatakse sind ka piloodiruumi.

Parim osa: kui saabud Arlanda lennujaama, on see parim koht, kus öö veeta. Ning miks mitte proovida ööd lennukis, mis on tehtud hosteliks. See on lihtsalt põnev elamus omaette.

Halvim osa: see on üsna kallis võrreldes teiste hostelitega ning rongi- ja bussisõit tuleb ju veel lisaks arvestada, kuna hostel asub kaugel linna keskusest.

Hind: voodikoht algab 48,60 eurost (450 Rootsi krooni).

The Locali hinne: 8/10

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles