Top Toursi pankrotimenetlus algas

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Top Toursi kontor on nüüd suletud.
Top Toursi kontor on nüüd suletud. Foto: Mihkel Maripuu

Turismibüroo Anhel Tours algatusel on alustatud pankrotimenetlust maksejõuetu ASi Top Tours suhtes ja tehtud avaldus kriminaalasja algatamiseks selle juhatuse suhtes.


Menetluse raames tuleb välja selgitada Top Toursi juhatuse võimaldatud kuritahtlikud rikkumised, mis tõid endaga kaasa firma partnerite ja klientide mitmemiljonilised kaotused. Anhel Tours on varem prokuratuurile esitanud avalduse kriminaalasja algatamiseks kohta Top Toursi juhatuse suhtes.


«Võtsime endale Top Toursi kannatanud klientide kaitsja rolli – algatasime pankrotimenetluse ja kogume võlausaldajate nõudeid. Pärast 11. augusti kohtuistungit maksime juba kohtu deposiitkontole 25 000 krooni, et tagada kohtu poolt määratud pankrotihalduri töö,» rääkis Anhel Toursi juhatuse liige Sergei Salnikov.

Tema sõnul on praegusel hetkel olemas andmed nõuete kohta Top Toursi vastu rohkem kui 12 miljoni krooni ulatuses, kusjuures sellised võlausaldajad nagu Estonian Air ning Türgi, Kreeka, Egiptuse, Portugali ja Itaalia reisikorraldajad alles täpsustavad oma mitmemiljonilisi nõudeid.

«Pankrotihaldur peab selgitama, kui pahatahtlikult Top Toursi juhatus tegutses, kogudes pikka aega enne reise klientidelt raha, jättes selle kõik endale ja partneritele kuude kaupa arveid mitte makstes,» sõnas Salnikov.

Anhel Toursi huvide esindaja Igor Sumarok ütles, et ükski Top Toursi aadressil saadetud kohtudokument ei ole kohale jõudnud ja kõik need on tagasi tulnud. «See näitab, et meil on tegemist variisikutega – niinimetatud tankistidega. Seetõttu on väga tõenäoline, et kõik Top Toursi finantsdokumendid on praeguseks hetkeks lootusetult kaotsi läinud,» lausus Sumarok.

Juristi sõnul on Anhel Toursi aktiivne hoiak tingitud eelkõige soovist saavutada õiglus ja kutsuda Top Toursi juhatust üles võtma vastutust oma kokkulepete eest. Anhel Tours on siiani ainuke kannatanud turismiagentuuridest, mis on astunud reaalseid samme oma klientide kaitsmiseks kohtus.

Anhel Toursi esindajate sõnul jääb neile arusaamatuks tarbijakaitseameti tegevus, mis püüab Top Toursi juhatuse vastutust turismiagentuuridele üle kanda. Petetud kliendid on seniajani jäänud kompensatsioonita ja lootuseta, et nad selle täies mahus kätte saavad. Nendega püütakse isegi äri ajada, pakkudes teiste turismifirmade kinkekaarte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles