Turist Helsingis: «Kas Lapimaa on täna avatud?»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi
Helsingi Foto: SCANPIX

«Väga paljud sel suvel Helsingit külastanud turistid ajavad meie linna segamini Osloga. Samuti arvavad paljud, et on sattunud Stockholmi,» rääkis uudisteagentuurile STT Helsingi turismiinfokeskuse konsultant Anna Hedborg.

Juunis pöördus Helsingi turismiinfokeskuse poole 26 000 turisti ja juulis 39 000 huvireisijat. «Suures plaanis oleme linna külastajad, kes lisaks tavapärastele vaatamisväärsustele midagi erilist otsivad, jaotanud kolme rühma: alternative, bliss ja chill out turistid,» rääkis turismiinfokeskuse juhataja Julia Jousilahti.

Alternative-turistid juhatatakse näiteks Valtteri kirbuturule ja Kallio linnaosa baaridesse. Luksuslikumat meelelahutust otsivad bliss-turistid juhatatakse Stockmanni kaubamaja gurmeeosakonda, kus ka toidukoht olemas, samuti hotelli «Torni» SPA-sse. Boheemlastest turistidele aga soovitatakse Uimastadioni-nimelist väliujulat või hommikukohvitamist Hakaniemi turul.

«Tänavused suurimad turistide meeliskohad on olnud Hietaniemi ja Suomenlinna ujumisrannad. Enamik turiste pole siiski kuumuse üle kurtnud,» nentis Juosilahti. «Kõige sagedamini aga küsitakse: «Mul on kolm tundi aega, mida selle aja jooksul Helsingis ette võtta?», « Kus ma võiksin faksi saata?» ja «Kust ma leian vaat sellise eseme?»».

Enamik Helsingit külastavatest turistidest on venelased, kuid turismiinfo konsultantide sõnul on Helsingit tänavu väga palju külastanud ka itaallased ja hispaanlased.

Turistide imelike küsimuste esikuuik:

«Kas Lapimaa on täna avatud? Mul on paar tundi aega, võiksin sealt läbi käia.»

«Kust ma saaksin osta käimiskeppe? Kus saab näha puidust kruuside valmistamist?»

«Kus on Helsingi puunikerdused?»

«Kust väljub laev Pariisi?»

«Kust ma leiaksin endale soomlannadest tüdruksõpru?»

«Mis selle kahetunnise laevareisi kaugusel oleva saare nimi oligi?» (Mõeldi Tallinna).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles