Egiptus tõusis taas eestimaalaste seas moodi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptus
Egiptus Foto: Reuters / Scanpix

Reisikorraldajate teatel on talvehooaeg alanud oodatust edukamalt, mistõttu müüakse eelolevaks kevadeks mitmeid lisareise, millest populaarseim on hetkel Egiptus.

Reisikorraldaja Novatours pani oktoobri alguses müüki kaheksa lisalendu Sharm el Shekhi ning täiendas kolmapäeval Hurghada suunda kaheksa lisalennuga, mis toimuvad 2015. aasta veebruari keskpaigast aprillini keskpaigani.

Reisibüroo Go Traveli teatel kasvas nende puhkusereiside müük oktoobris eelmise aasta sama perioodiga võrreldes suisa ligemale 90 protsenti.

Müügikasvu üheks liikumapanevaks jõuks on see, et Eesti reisikorraldajad on rekordiliselt vara avanud järgmise ehk 2015. aasta suvehooaja puhkusereiside müügi, usub Go Traveli turundusjuht Anu Vane.

Teise suure osa müügikasvust moodustavad viimase hetke pakkumised oktoobrisse ja novembrisse, sest halvenenud ilm ning Egiptuse-reiside alanud hooaeg meelitavad eestlased sooja päikest otsima. Et poliitiline olukord Egiptuses on püsinud stabiilsena ning kevadised rahutud ajad on unustatud, näitab kõnekalt fakt, et Egiptuse-reisid moodustavad üle 25 protsendi Go Traveli oktoobrikuu puhkusereiside müügist.

GoAdventure’i tegevjuhi Marina Moksi sõnul lendab nende reisibürooga Egiptusesse keskmiselt 1800 reisijat ühes kalendrikuus. «Huvi selle sihtkoha vastu on püsinud suur juba mitu hooaega. Peagi plaanime avada ka teise populaarse sihtkoha, Türgi puhkusereiside müügi, kust ootame sama head tulemust,» märkis ta.

Travel Media Group OÜ loovjuht Lenno Vaitovski lisas, et Egiptuse vastu on huvi aidanud kasvatada või hoida sama suurena riigi endapoolsed pingutused näidata end positiivsest küljest. «Eestis on heaks näiteks juba neljandat kuud avatud olnud ja nüüdseks ka Tartusse jõudnud näitus «Tutanhamoni aarded», mille üks algatajatest oligi Egiptuse turismiministeerium,» märkis Vaitovski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles