Lufthansa pilootide streik suurendab Estonian Airi reisijate arvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Estonian Air

Esmaspäeval alanud ja kogu teisipäeva kestev Saksamaa suurima lennufirma Lufthansa pilootide streik on suurendanud reisijate arvu neljal Estonian Airi lennuliinil.

«Lufthansa broneeringuid on tehtud kõige rohkem Kopenhaageni, Stockholmi, Amsterdami ja Brüsseli liinile,» ütles Estonian Airi pressiesindaja Ilona Eskelinen BNS-ile. Kui palju broneeringuid täpselt tehtud on, ei osanud Eskelinen esialgu siiski öelda.

Lufthansa pilootide streik algas Kesk-Euroopa aja järgi esmaspäeval kell 13 ja kestab ka kogu teisipäeva. Streigi tõttu jäid esmaspäeval ära ka kaks Frankfurdi-Tallinna edasi-tagasi lendu, samuti kõik teisipäevased Frankfurdi-Tallinna lennud.

Esmaspäeval võtsid streigist osa Lufthansa piloodid, kes lendavad Aisbus A320, Boeing 737 ja Embraeri mudeliperekondade lennukitel. Teisipäeval lisandusid neile ka mandritevahelistel liinidel lendavad Airbus A330, A340 ja A380 ning Boeing 747 piloodid.

Lufthansa pilootide ametiühing Vereinigung Cockpit protestib järjekordse streigiga tööandja soovi vastu tõsta pilootide eelpensionile siirdumise iga 55 eluaastalt 60-le ja uued piloodid eelpensioni võimalusest sootuks ilma jätta. Põhjendusena nimetab Lufthansa vajadust tõsta enda konkurentsivõimet, seda eriti võrdluses Lähis-Ida lennufirmadega.

Lufthansa pilootide võitlus oma õiguste eest algas juba aprillis ja tegu on järjekorras kaheksanda streigilainega viimase poole aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles