Mehed kipuvad šortsidega basseini

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neil, kes šortsidega ujulasse tulevad, palutakse järgmine kord õiged ujumispüksid kaasa võtta.
Neil, kes šortsidega ujulasse tulevad, palutakse järgmine kord õiged ujumispüksid kaasa võtta. Foto: SCANPIX

Ehkki spaade ja veekeskuste majakord näeb ette, et šortsidega basseini minna ei või, on ikka ette tulnud juhtumeid, kus meestele peab reegleid meelde tuletama ja paluma neil järgmine kord ikka õigete ujumispükstega tulla.

«Šortsides ehk n-ö surfipükstes ujumine ning needid, trukid, lukud, taskud ja nööbid ujumisriietel ei ole lubatud,» kinnitas Kalev Spa veekeskuse turundusspetsialist Kärt Teder.

Ta viitas spaa kodukorrale, mille kohaselt on soovitav ujuda traditsioonilistes ujumistrikoodes ja -pükstes ning kanda ujulas plätusid.

Šortside taskutes võib olla liiva ja mustust, mis basseini jääb. «Pikemad püksid imavad ka enam vett, mistõttu basseinist väljudes tekib põrandale liigvesi, mis võib muuta libedaks basseiniümbruse põranda,» märkis Teder.

Trukkide, nööpide ja lukkude olemasolul võib aga juhtuda, et näiteks torudest alla sõites kahjustatakse torude pinda või basseinides ujudes, torudest alla lastes, võib inimene jääda millegi taha või külge kinni, mis võib põhjustada õnnetuse.

Tederi sõnul on ette tulnud, et šortsidega minnakse basseini, kuid seda siiski harva. «Üldjuhtudel oskavad kliendid seda mingil heal põhjusel enne piletiostu administratsioonist küsida ning see aitab meil enne sisenemist juba murele lahenduse leida,» nentis ta.

«Kui siiski keegi mittelubatud riietusega basseiniruumi jõuab, juhib vetelpäästja kliendi tähelepanu meie kodukorrale, palutakse olla ettevaatlik ning edaspidi veekeskust külastada vaid traditsioonilistes ujumispükstes.»

Klientidele, kellel ujumisriideid kaasas ei ole, pakub Kalev Spa nende rendi- ja ostuvõimalust.

Aura veekeskuse majakord ütleb samuti, et soovitav on ujuda traditsioonilistes ujumistrikoodes ja -pükstes. Taskutega šortsides ujuda ei tohi ning ujumisriietel ei ole lubatud ka needid, trukid, lukud ja nööbid, sest need kahjustavad liutorusid - kriimustavad nende sisemist pinda ja teevad selle katki.

«Taskutega kipub olema see lugu, et nendes võib leiduda esemeid, mis ei tohiks basseinivette sattuda,» märkis Aura veekeskuse juht Kairit Matto. Näiteks võib ujudes vette sattuda taskusse ununenud taskurätt.

«Teistel külastajatel ei ole meeldiv vaadata vees «ujuvat» taskurätikut, mis, arvestades et tänapäevased taskurätikud on paberist, hakkab basseinis ka lagunema,» rääkis Matto, et see rikub ka basseini vett. «Taskus võivad olla ka asjad, mis võivad vette sattudes rikneda ning omanikule endale kahju tuua, näiteks raha, pangakaardid vms,» lisas ta.

Ka Matto kinnitusel on Aura veekeskuses šortsidega vette mindud. Sel juhul juhitakse kliendi tähelepanu majakorrale, selgitatakse olukorda ning palutakse ujumisriided vahetada.

Nii käitutakse šortsidega basseini läinud külastajatega ka Aqva veekeskuses Rakveres. Veekeskuse juht Marju Tamm nentis, et pikemad püksid ei ole keelatud, kui need on ümber sääre, puuduvad needid ja taskud.

Tamm lisas, et kuna veekeskuses on saunad ühised ja kliendid on kohustatud kandma ujumisriideid, siis peale higistamist on nendest pükstest raskem mustust välja pesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles