Šokeerivaid fakte Disneylandi kohta

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo Disneylandi teemapark.
Tokyo Disneylandi teemapark. Foto: SCANPIX

Disneylandi lõbustusparke tuntakse kui «maailma õnnelikuimad paiku», kuid lusti ja rõõmsate kilgete taustal on olemas ka mustem pool, millest külastajad sageli ei tea.

Järgnevalt on välja toodud kõige üllatavamaid ja hirmutavamaid asju, mis on läbi aegade toimunud erinevates Disneylandi lõbustusparkides, kirjutab news.com.au.

1. Disneylandi lõbustusparkides on läbi ajaloo saanud paljud külastajad vigastada ning on ka hukkunuid. Toome neist välja ainult osad:

2014: Juulikuus jäi üks Florida Disneylandi külastanud Briti turist ilma kahest sõrmeotsast, kui sõitis atraktsioonil paadi sees ning hoidis kätt paadist väljas. Kolm kuud varem jäi 12-aastane poiss samal sõidul ilma neljast sõrmest.

2013: Katherine Jo-Ann Baliton murdis jalaluu, kui üritas ronida lõbustuspargis atraktsioonile. Ta suri kolm nädalat hiljem pärast operatsiooni, kuna tal tekkis jalga tromb. Ta pere pöördus kohtu poole, väites, et surm oleks ära hoitud, kui töötajad oleksid teda aidanud atraktsiooni peale.

2010: Koristaja sai surma Pariisi Disneylandis, kui atraktsioon Small World pandi kogemata tööle samal ajal, kui ta seda puhastas.

2005: Viisteist inimest viidi haiglasse, kui kaks rongi põrkasid kokku Ameerika mägedel Disneylandis USAs.

2004: Disneylandi töötaja Javier Cruz oli riietatud Pluto kostüümi, kui ta Floridas paraadil maha joosti ja ta surma sai.

2003: California Disneylandis hukkus üks ja sai vigastada kümme inimest, kui rong raudteelt välja sõitis.

2001: Kuueaastane Priscilla Figueroa jäi ilma peaaegu kogu sõrmest, kui ta mängis lõbustuspargis mängupüstoliga.

2000: Nelja-aastane Brandon Zucker sai südameinfarkti ja püsiva ajukahjustuse, kui kukkus atraktsioonilt alla. Rong sõitis üle lapse keha, tekitades talle eluohtlikke vigastusi. Ta ei rääkinud enam kunagi ja suri 13aastasena.

1998: Luan Phi Dawson sai surma ja tema naine vigastada, kui nad jäid California Disneylandis atraktsiooni vahele kinni. Sama aasta märtsis kaotas David Fackler pool oma jalast, kui tõstis jala peatuse ajal masinast välja.

1974: 18aastane Deborah Stone kõndis «Ameerika laulab» lavašõu ajal liiga lähedale liikuvale seinale ning ta muljuti surnuks. Külastajad kuulsid tema karjeid, aga seina ei suudetud peatada. Siiani arvatakse, et tema vaim kummitab lõbustuspargis.

2. Disneylandi nn Kummituste Häärberi (Haunted Mansion) atraktsioonil «võib päriselt ka kummitada». Endine California Disneylandi töötaja David Koenig kirjutas oma mälestusteraamatus, et kunagi jäi talle tööl olles vahele perekond, kes rajale oma surnud 7aastase poja tuhka raputas. Seega võib arvata, et seal tõesti on surnud inimeste hingesid.

3. Mis juhtub öösel? CNN on kirjutanud, et pärast päikeseloojangut toimub USA lõbustusparkidele metsikute kasside tormjooks. Disneylandi töötajad aga pigem tervitavad kodust põgenenud ja metsikult elavaid kasse, kuna nood hoiavad hiirte populatsiooni pargis n-ö kontrolli all. Kasside jaoks on isegi pandud eraldi söögikohad.

4. Väidetavad seksuaalkuriteod. 2011. aastal väitis üks naine, et Donald Ducki kostüümi riietatud mees ahistas teda seksuaalselt. Naine kaebas ka mehe kohtusse, öeldes, et kannatab posttraumaatilise sündroomi all. 2009. aastal mõisteti John William Moyer süüdi väärteos, kui ta süüdistuse järgi käperdas Minnie Mouse’i vormi riietunud naist.

5. Üleüldine alastus. Disney kogus kuulsust sellega, kui Splash Mountaini atraktsioon muutus külastajate tõttu «Flash Mountainiks» ehk naised hakkasid kaamera ees oma rindu paljastama. Kaamera oli mõeldud sõidu ajal pildistama külastajate näoilmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles