Kuhu reisivad Eesti pered koolivaheajal?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisil soovitakse perega aega veeta.
Reisil soovitakse perega aega veeta. Foto: Panther Media / Scanpix

Estraveli andmetel eelistavad eestlased lisaks päikese- või suusareisidele külastada koolivaheaegadel koos lastega Lapimaad, Pariisi Disneylandi ja Taanis Billundi linnas asuvat Legolandi.

«Koolivaheajaks planeeritud reise tuleks üldiselt korraliku ajavaruga ette broneerida, kuna tegemist on ühe nõutuima perioodiga aastas, mil tuhanded lapsevanemad otsivad võimalusi veeta koos perega aega,» ütles Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kati Veskimägi ning lisas, et varajane planeerimine on ka rahakotile vähem kulukas.

«Tõelisteks hittideks on eelkõige lastele suunatud sihtkohad nagu Soome Lapimaa, Pariisi Disneyland ja Taanis asuv Legoland,» lisas Veskimägi. «Lapimaa reiside puhul tuleks planeerimist alustada  juba pool aastat varem, sest Jõuluvana elumaja ei ole kummist ja kohtade puuduse tõttu jääb reis paljude jaoks ära.»

Samalaadseid parke leiab palju ka näiteks Rootsist, Soomest ja Saksamaalt. «Eestlaste seas veel avastamata paigaks on Londonist üldse mitte kaugel asuv Warner Brothers filmistuudiote teemapark, kus asub Harry Potteri filmide võtteplats koos päris Sigatüüka kooli suure saali ja mitmete teiste raamatutest tuntud paikadega,» soovitas Veskimägi.

Perega reisi planeerides tuleb arvestada, et ühtset soodustust lastele tihti ei ole – kõik oleneb hotellist, väljumisest ja sihtkohast. Kui sülelapsed peavad üldjuhul maksma vaid väikese tasu, siis suuremate laste puhul võivad soodustused kõikuda 25 – 50 protsendi vahel, olenevalt laste vanusest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles