Valgamaa sai esimese kolmetärnihotelli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi spordikeskuses asub ka hotell.
Tehvandi spordikeskuses asub ka hotell. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tehvandi hotellist sai maakonna esimene kolme tärniga majutusasutus. Seega kuulutakse 25 Eesti eliithotelli hulka.

SA Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige Alar Arukuusk tõdes, et kolm tärni võeti eesmärgiks juba remondi alguses. Ka rahvusvaheliste suurvõistluste reeglid nõuavad, et sportlaste majutus peab vastama kolme tärni nõuetele.

Arukuusk ei usu, et tärnid otseselt võistluste toomist Tehvandile lihtsustavad. «See on eelkõige garantii, et teenus vastab Euroopa nõuetele.» Kokku kuulub üle-euroopalisse tärnisüsteemi 15 riiki ja 22 000 hotelli.

Meil jagab tärne Eesti Hotellide ja Restoranide Liit, mille tegevjuht Raigo Triik loodab peagi tärnihotellide arvu kahekordistada. Praegu on majutusasutuste huvi olnud pigem leige. «Probleem on isetärnistamine. Ametlikke tärne on vähestel, kuid reisibüroodes ja veebis on kõigil järsku tärnid.»

Tegu on tõsise murega, kus kaotajad eelkõige kliendid, kes ei suuda ametlike ja mitteametlike tärnie eristada. Triigi väitel ei tohi veebikeskkonnad hotelle tärnistada ning sellega tegeletakse juba Euroopa tasemel. Võõrad suled võivad lõpuks negatiivselt mõjuda: «Veebikeskkond küll tärnistab, aga hotell ise vastutab.»

Seejuures on Triigi hinnangul tärnide saamine üsna lihtne ja odav viis väikestel majutuskohtadel eristuda. «Pigem takistavad teadmatus ja hirm atesteerimisega tegelemast.»

Pühajärve spaahotellil tärne pole, aga juhatuse liikme Kirsti Lamboti sõnul vastab see põhimõtteliselt kolme tärni nõuetele. Komisjon käis Pühajärvel mõni aasta tagasi, aga tärnid on siiani vormistamata: on olnud olulisemat ja kiiremat teha.

Lambot ei salga, et venitamise taga võivad olla suuremad ambitsioonid: «Praegu on omanikel mõttes uus hotellikorpus ja veekeskuse laiendus, seejärel rihiksime pigem nelja tärni poole.»

Kas tärnid ka Tehvandile rohkem külastajaid meelitavad, näitab aeg. Suvehooajal oli Arukuuse sõnutsi täitumus hea ja majutusteenust pakuti külalistele 30 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles