Rollerijuhid kipuvad rongidesse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud rollerijuhid tahaksid oma sõiduriistadega ka rongidesse pääseda.
Paljud rollerijuhid tahaksid oma sõiduriistadega ka rongidesse pääseda. Foto: Margus Ansu / Postimees

Jalgrattaid tasuta vedavatesse rongidesse tahaksid oma liiklusvahendi kaasa võtta ka rolleriomanikud, kuid raudteefirmad ei saa seda seda ohutusnõuete ja ruumipuuduse tõttu lubada.

«Üha sagenev on inimeste soov võtta roller rongi kaasa, kuid selles osas oleme praegu kindlalt eitavale seisukohale jäänud,» ütles Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd.

«Roller võtab jalgrattast oluliselt rohkem ruumi ja selleks meil võimalused puuduvad,» põhjendas ta.

Teise rolleritevastase argumendina tõi müügijuht välja, et Edelaraudtee ei suudaks neid rongidesse lubades reisijate ohutust tagada.

«Rolleriga ei saa ohutult sisse-välja, sest see on nii raske,» selgitas Oherd. «Arvestades, millised on meie jaamade perroonid ja tingimused, siis meie seda vastutust võtta ja ohutust tagada ei saa.»

Müügijuhi sõnul pole siiani veel ükski rollerijuht oma sõiduvahendiga rongi sisenenud, aga Edelaraudtee infotelefonile pöördutakse väga sageli küsimusega, kas see on lubatud.

Ka Elektriraudtee avalike suhete juht Norbert Kaareste kinnitas, et osadel rolleriomanikel on tekkinud soov elektrirongiga sõita ning aeg-ajalt püüab mõni neist oma sõiduriistaga ka siseneda.

«Meil on kohati tulnud rollerijuhid rongi ja viidanud oma sõiduvahendile kui jalgrattale, aga paraku mitmed ohutegurid keelavad rollerite transportimise reisirongides,» ütles Kaareste.

Kui jalgrattaid näeb rongis peamiselt suvel, siis rollerijuhid kipuvad elektrirongidesse eelkõige kevadel ja sügisel, märkis Kaareste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles