Tallinna jõudis ajaloo esimene tšarterlend Jaapanist

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21. augusti pärastlõunal maandus Tallinna Lennujaamas esimene tšarterlend Jaapanist Tokyost.

Jaapani turiste võeti Tallinna Lennujaamas pidulikult vastu traditsiooniliste vesiväravatega ning reisijatele pakuti eestimaist martsipani. Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul on läbirääkimisi Jaapani lennufirmadega peetud juba aastaid, kuid ka tšarterlennu üle on põhjust rõõmustada. «Meil on hea meel, et meie Jaapani sõbrad on viimaks leidnud tee Eestisse. Tahaksin väga loota, et see esimene tšarterlend on suuremate asjade algus,» kinnitas Sakkov.

Tšarterreisi korraldab jaapanlastele suunatud reisibüroo Tumlare, mis organiseerib reise jaapanlastele terves Baltikumis. Tumlare esindaja Anzelika Mkrttsjani sõnul on Eesti ja Baltikum muutunud jaapanlaste seas väga populaarseks, sest tegemist on jaapanlaste jaoks omamoodi avastamata maaga.

«Huvi Eesti ja Baltikumi vastu kasvab hoogsalt ja teeme kõik, et reisid Eestisse ja teistesse Balti riikidesse muutuksid tulevikus tihedamaks,» sõnas Mkrttsjan. Ta lisas, et jaapanlased hindavad kõrgelt meie puhast loodust, käsitööd, vanalinna ja arhitektuuri, kuid samas imestavad nad Eesti toidukohtades pakutavate suurte portsjonite üle.

«Eesti turism sõltub suurel määral lennuühendustest ja seetõttu on iga uue lennuliini avamine suur samm. Aasia suuna tugevdamisel on Jaapanist saabunud tšarterlend tänuväärse töö tulemus. Olenemata sellest, et meil puuduvad täna otseliinid Aasia riikidesse, on ka üksikute lendude saamine märgilise tähtsusega. Lennuliikluses saavutatakse tulemusi samm-sammult,» sõnas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. Mutso lisas, et viimastel aastatel on Aasia turistide arv pidevalt suurenenud.

Lendu opereerib Jaapani üks kahest suuremast lennufirmast Japan Airlines lennukiga Boeing 777, mille pardale mahub 245 reisijat. Jaapanist saabunud tšarterlend on selle suve kõige kaugem (7885 kilomeetrit) ja üks suurematest, mis Tallinnas maandunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles