Vene turistide vool Hispaaniasse kuivab kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barceloneta rand Barcelonas.
Barceloneta rand Barcelonas. Foto: SCANPIX

Viimastel aastatel jõudsalt kasvanud vene turistide voogu näinud Hispaania pelgab nüüd, et Ukraina kriis ja rubla langus tähistavad selle kullaaugu kokkukuivamist.

Mullu käis Hispaanias üle 1,5 miljoni venelase ehk 32 protsenti rohkem kui veel aasta varem. Viimastel kuudel on Vene külaliste arv aga järk-järgult vähenenud. Juunis kukkus Vene turistide arv võrreldes mullu sama ajaga 14, juulis 18 protsenti. Augusti languseks prognoosivad turismiettevõtjad kuni 20 protsenti.

«Põhiline probleem on see, et me ei oodanud seda langust ning pole teisi gruppe, kes võtaksid kohad, mida me venelastele müünud pole,» selgitas Hispaania hotellide liidu president Juan Molas Kataloonia päevalehele La Vanguardia.

Reisikorraldajate hinnangul on Ukraina kriis võtnud julguse kulutada Vene keskklassilt. «Ühelt poolt on see konflikt pingestanud suhteid ELi ja Venemaa vahel,» rääkis Delfi Torms, kes töötab Barcelona reisibüroos Serhs Tourism. «Teisalt on reis Euroopasse venelasele 17 protsenti kallim kui aasta eest.»

Jordi Matas reisibüroost NT Incoming tõi välja ka selle, et Vene võimud soovitavad oma rahval puhata kodumaal või Vene mõjusfääri jäävates riikides.

Kuigi venelaste saabumine on pidurdunud, läheb Hispaania turismisektoril tegelikult jätkuvalt hästi. Tänavu jaanuarist aprillini tuli Hispaaniasse 1,3 miljonit turisti rohkem kui mullu samal ajal. Näiteks Saksamaalt tulevate huvireisijate arv kasvas 11, Suurbritanniast tulnute 6,5 ja itaallaste oma 13 protsenti võrreldes mullu möödunud aasta sama perioodiga.

2013. aastal sai Hispaaniast maailma populaarsuselt kolmas turismisihtriik, kus käis 60,6 miljonit turisti. Hispaania edu põhjuseks peetakse muuseas Türgi ja Põhja-Aafrika ebastabiilsust, mis paneb paljud puhkusereisijad endale rahulikumat sihtkohta otsima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles