Ärajäänud parvlaevasõit tekitas küsimusi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod Saaremaal Triigi sadamas.
Autod Saaremaal Triigi sadamas. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Hiidlaste Facebooki grupis vallandus arutelu, miks jäi ära eileõhtune väljumine Triigi-Sõru liinil.

«Saarlastele meeldivad hiidlased nii, et enam ei taha kojugi lasta. Või millega seda seletada, et neljapäevaõhtune Triigi-Sõru ring jäeti ära «kapteni otsusega tugeva tuule tõttu kesk merd». Nii Windguru kui ilmateenistuse andmeil oli õhtul piirkonnas tuult 4-6 m/s, mille Kõrgelaid peaks rahulikult ära sõitma. Või äkki oli liiga vähe reisijaid?» ei mõistnud hiidlane.

Teiste seas pakkus üks kodanik, et kui eile sai Hiiumaalt Saaremaale mootorpaadiga, siis ei saanud tuul suure parvlaeva jaoks liiga tugev olla.

Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväina kinnitusel jäi eile ära parvlaeva Kõrgelaid väljumised Sõrult kell 18:30 ja Triigist kell 20:00.

«Kapten sai info Triigi sadamast 18:05, et tuule tugevus on puhanguti 12 m/s ja selle põhjal tegi otsuse mitte väljuda,» selgitas Hiiuväin, kelle sõnul informeeriti sellest kohe ka sadamas olevaid reisijaid.

«Väinamere Liinid vabandab reisijate eest viivituste osas Triigi-Sõru liinil, kus vana laeva suurem ilmatundlikkus ja kohalikud keerulisemad meresõidutingimused koosmõjuna põhjustavad muudatusi reiside graafikus,» lisas Hiiuväin.

Kes ostis pileti eilsetele väljumistele, võib sõita läbi teiste liinide sama piletiga või pileti tagasi müüa.

Reisijatel, kellel on reisi ärajäämisega seoses küsimusi, palus Hiiuväin pöörduda otse ettevõtte poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles