Puhkus Pariisis – tunne end kui filmistaar

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi kaart, kus on märgitud võttepaigad.
Pariisi kaart, kus on märgitud võttepaigad. Foto: http://rue89.nouvelobs.com

Pariisi külastajate sõnul tunnevad nad end linna ajaloolistel tänavatel kõndides otsekui võtteplatsil. Nüüd on valminud veebileht, mis näitab, kas ka tegelikult seal mõnda võtet üles võeti.

Aastate jooksul on Pariisi tänavatel üles võetud sadu filme, näiteks  Stephen Frears'i «Ohtlikud valed», aga ka Woody Alleni «Südaöö Pariisis» ja Paul Greengrassi «Bourne’i ultimaatum», kirjutab Local.

Portaali Rue89 ajakirjanikud  koostasid interaktiivse Pariisi kaardi, kuhu on kantud filmide võttepaigad. Esialgu saab kaardil näha aastatel 2002 kuni 2008 tehtud filme. Andmebaasis on info ligi 600 linateose kohta. Suurem osa neist ehk 422 on Prantsusmaa toodang, kuid nende mõne aasta jooksul on Pariisi tänavatel üles võetud ka 34 Ameerika filmi. Interaktiivne kaart hõlbustab nüüdseks juba kuulsaks saanud võttepaikade, nagu näiteks «Amélie» filmis olnud Montmartre kohviku ülesleidmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles