Kummalised reeglid Saksamaa randades

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte igas rannas ei või liivalossi ehitades fantaasial vabalt lennata lasta.
Mitte igas rannas ei või liivalossi ehitades fantaasial vabalt lennata lasta. Foto: SCANPIX

Mõnes Saksamaa rannas kehtivad kummalised reeglid, nii näiteks on mõnel pool liivalosside ehitamine keelatud, teistes randades on täpselt määratud, kui suured või kõrged need olla võivad.

Osas Fehmarni saare ja kõigis Sylti saare randades on liivalosside ehitamine keelatud, kirjutab Local. Sierksdorf ja Neustadtis võib losse küll ehitada, aga mitte suuremaid kui neljameetrise diameetriga.

Kellenhusenis ja Großenbrodes ei lubata teha suuremaid kui kolmemeetrise läbimõõduga liivalosse, ka ei tohi seal teha poolest meetrist kõrgemaid liivalosse. Üks vetelpäästja põhjendas väljaandele Kieler Nachrichten reegleid sellega, et on komistamisoht ja liiga suured liivalossid on ohtlikud.

Kuigi see selgitus võib näida rumal, kuid ohutusega on olnud probleeme. Kaks aastat tagasi hukkus Amrumi rannas 10-aastane poiss, kes oli kaevanud sügava augu ja jäi liivavaringu alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles