Kuidas kirjutada parimat puhkuseteavitust?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkust võib nautida erinevat moodi.
Puhkust võib nautida erinevat moodi. Foto: SCANPIX

Töölt eemaloleku e-maili on lihtne kirjutada, kui tead täpselt kirja eesmärki ja seda, millist infot tahad kindlasti edasi anda. Guardian jagab nippe, mida tuleks e-maili kindlasti kirja panna.  

Lisa kirja täpselt need kuupäevad, mil sind ei ole

See kõlab küll loomulikuna, kuid vaata igaks juhuks üle, et kirjas oleksid täpselt õiged kuupäevad.

Kiri olgu lühike

Ära koorma inimesi oma plaanide seletamisega. Enamikku ei huvita need niikuinii. Mõttekam oleks edastada selle inimese kontaktid, kellega sinu puhkuse ajal ühendust saada.

Hoiata neid kolleege, kes sind asendavad

Kui näiteks Clare peab järgmised kaks nädalat ka sulle saadetud töökirjadele vastama, anna sellest tallegi teada. Samuti oleks tore, kui tooksid Clare’ile pärast puhkust asendamise eest ka väikese kingituse.

Saa aru, et «kiireloomuline» ei tähenda alati «kiireloomulist»

Inimesed võivad olla väga enesekesksed ja egoistlikud. Tavaliselt kirjutavad nad eesmärgiga  midagi saada. Kui kirja kirjutanud inimene midagi vajab, tundub talle, et sellega ei kannata oodata. Tavaliselt siiski kannatab.

Ära viska nalja, kui sa seda ei oska

Mõned näited:

«Olen puhkusel, aga loodetavasti olen tagasi tulles paremas meeleolus kui reedesel koosolekul!!»

«Ma ei ole kontoris. Palun vabandust, et saate automaatse vastuse, aga kui ma oleks siin, ei pruugiks te midagi saada.»

Otsi kirjavigu, seejärel otsi veel kord

Kui tundub, et ise enam ühtegi viga tähele ei pane, tasuks lasta töökaaslasel või kolleegil oma kiri üle lugeda, sest ka ühes sõnas valesti läinud täht võib muuta kogu lause sisu.

Ära eputa, tüüta või jaga liiga palju infot

Lühike kiri on küll parim mõte, aga kui soovid siiski maailmale teada anda, miks sa eemal oled, ära uhkelda, tüüta ega jaga iga detaili oma tulevasest puhkusest.

Näiteks kui lähed maailma kõige kaunimatele saartele neljaks nädalaks ja ei pea selle eest sentigi maksma, sest su abikaasa vanemad on väga rikkad ning see reis tuleb veel imelisem, sest saad olla rannas umbes 90 protsenti ajast alasti ja juua väikese vihmavarjuga värvilist kokteil, ära palun jaga oma suurepärast õnne kolleegidega.

Peale selle ei meeldi inimestele lugeda puhkuseteatest näiteks surnud pereliikmete või selle kohta, kuidas plaanid puhkusereisil koos delfiiniga ujuma minna.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles