Saaremaa hotellides puhkajaid rohkem kui aasta eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tiik, Grand Rose Spa juhatuse liige
Andres Tiik, Grand Rose Spa juhatuse liige Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Saaremaa hotellides ja spaades on sel suvel rohkem külastajaid kui eelmise aasta suvel, hea täituvuse põhjus võib peituda nii ilusas ilmas, langenud hindades kui ka paranenud laevaühenduses.

Grand Rose Spa juhatuse liikme Andres Tiigi sõnul on neil praegu rohkem kliente kui aasta eest. Ta toob võimaliku põhjusena välja uued ja suuremad praamid. «Esmakordselt ei ole Saaremaal suve kõrghooajal praamijärjekorda,» märkis ta.

Sellesuviseid sooje ilmasid pidas Tiik ärile heaks. Tema sõnul puhkab Eesti inimene oma teatud kindlatel aegadel. Ilusate ilmade korral puhatakse aktiivsemalt. «Eks klientide külastavust ole tõstnud ka selle suve head ilmad, kindlasti oma roll sellel on,» arvas ta.

Georg Ots Spa hotellijuht Toomas Leis kinnitas samuti, et sellesuvine külastatavus GO SPAs on parem kui aasta tagasi. Ühe põhjusena tõstis ta esile kuuma suve «Hea ilm igaljuhul tõstab külastatavust,» ütles ta. Samas tehakse tema sõnul ka küllaltki palju ettebroneeringuid.

«GO Spa tegutseb samuti Eestis ja teda mõjutavad samad trendid ja protsessid, mis teisigi majutusettevõtteid,» märkis Leis, kommenteerides statistikaameti teadet aastaga kümme protsenti langenud majutushindadest.

GO Spa hotellijuhi sõnul on firma alates 2008. aasta lõpust pidevalt otsinud viise, kuidas tööd efektiivsemalt ja madalamete kuludega teha ja teenindusettevõttes puudutab see paratamatult ka tööjõudu. «Tõsi, käesoleval aastal ei ole me enam kedagi pidanud koondama, kuna optimum on saavutatud,» ütles ta.

Sarnaselt statistikaameti uuringuga on ka Grand Rose Spa hinnad aastaga umbes kümnendiku kukkunud, madalhooajal isegi rohkem. Tiigi sõnul on nad hooaegadega arvestanud ning seetõttu pole ka inimesi koondatud ega töötajate tasusid pole oluliselt langetatud.

GO Spa talveks uksi sulgeda ei plaani. Leisi sõnul pole talvekuudel, eriti jaanuarist märtsini Kuressaares küll rentaabel hotelli või restorani pidada. «Samas selleks, et kõrget teeninduskvaliteeti tagada, tuleb meil turvalist töökohta pakkuda aastaringi,» nentis ta.

Talveks spaa sulgemist ei pidanud võimalikuks ka Grand Rose Spa võimalikuks. «Teenindusasutusena oleme 12 kuud aastas avatud,» lubas spaa juhatuse liige Tiik. Ta märkis ka püsiklientide olulist rolli ning pidas seda perspektiivikaks arengusuunaks.

Leisi sõnul sõltub pakutav majutushind nii täituvusest, päevast, paketist kui ka muudest põhjustest. Seega üldist hinnanumbrit ei ole võimalik anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles