Talveks uksed sulgenud Pärnu majutuskohad on puupüsti täis

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa Ammende juhataja Merit Miller.
Villa Ammende juhataja Merit Miller. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel talvel panid ajutiselt uksed kinni tuntud Pärnu majutuskohad Villa Ammende ja Scandic Rannahotell, praeguseks on madalseisust üle saadud ja täituvus küündib pea 100 protsendini.

Rannahotelli direktor Kadi Saluoks ütles, et neil, kes praegu nende juures peatuda tahaks, tuleb ilmselt pettuda, sest hotelli 62 tuba on juulis enamasti kinni. «Iga päev on põhimõtteliselt maja täis, hea kui hommikul on üks-kaks tuba, mida veel on müüa,» märkis ta.

Ammendes võib siiski vaba toa leida, tuleb ainult helistada ja küsida. «Eks see oleneb päevast, aga juulis on neid päevi väga vähe,» nentis villa juhataja Merit Miller.

Nii Saluoks kui ka Miller pidasid praeguse hea täituvuse põhjuseks ilusat ilma, Pärnus toimuvaid üritusi ja suveks korralikult korda tehtud linna.

Hinnalangus

Samas on ka mõlema majutuskoha hinnakirjad muutunud. Saluoks rääkis, et Tallinna ja Riia majutuskohad langetasid hindu juba eelmisel aastal, kuid Pärnus jäid hinnad ikka kõrgeks. Seetõttu hakkasid turistid Pärnust mööda minema ning nüüd tehti otsus hindu kärpida. Suur hinnalangus küll pole – alla kümne protsendi, kuid kliendid on kohal sellegipoolest.

Ammende villas otsustati hinnalangetus ette võtta eelkõige seetõttu, et ka kõhnema rahakotiga inimesed julgeksid hotelli või siis restoranigi sisse astuda.

«Restoranis muutsime üldiselt kontseptsiooni ja tegime kohvikumenüü, kus eelroad maksavad ikka  70-80 krooni ja pearoad 150 krooni. Kohv maksab meil 28 krooni,» rääkis Miller.

Taas kesine talv

Muutustest ja suvisest edust hoolimata ei paista talv siiski selgi aastal Pärnu majutuskohtadele väga roosiline.

Saluotsa käsutuses oleva statistika järgi on talv Pärnus väga vaikne aeg ja ligi 90 protsenti hotellitubadest seisab tühjana. Seetõttu plaanib rannahotell ka sel aastal oktoobri lõpust või novembri algusest viieks kuuks puhkusele minna.

Ammende jääb ilmselt avatuks, sest külastajate vähesus polnud talvise pausi ainukene põhjus. «Tegelikult tegime lihtsalt remonti ja siis oli seda lihtsalt mõistlik teha. Vaatamata sellele, et neli kuud kinni olime, on kliendid meid taas leidnud,» oli villa juhataja positiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles