Praamiühendus Hiiumaaga tiheneb nädalavahetustel

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhumaa Rohuküla sadamas reisijate ootel.
Muhumaa Rohuküla sadamas reisijate ootel. Foto: Mihkel Maripuu

Väinamere Liinid sai heakskiidu tihedamale graafikule Heltermaa-Rohuküla liinil reedeti ja pühapäeviti 16. juulist 22. augustini.


Täiendatud graafiku kohaselt hakkab parvlaev Muhumaa reise teenindama esmakordselt tihedama graafiku alusel, mis muudab ka tema reiside väljumisaegu. Paralleelselt jätkab parvlaev Ofelia, mille väljumisajad jäävad endiseks.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on parvlaeva Muhumaa tulek küll oluliselt kergendanud Hiiumaa liini olukorda, ent tipptundidel võivad suvised ooteajad siiski veel venida tundide pikkuseks.

Suvine kinnitatud sõidugraafik Rohuküla – Heltermaa liinil ei võimaldanud ära kasutada laevastiku tegelikku võimsust – eeskätt Muhumaa mahutavust ja kiirust. Näiteks Rohukülas küündisid üldjärjekorra ooteajad 22. juuni õhtul 6-8 tunnini.

«Näeme, et tihedama sõidugraafiku rakendamisel saaksime ooteaegu vähendada 1-3 tunnile ning võimalik, et veelgi lühemaks. Seni oli ainus võimalus teha öösel täiendavaid lisareise, et kõik ootajad üle viia. Kuivastu-Virtsu liinil juba käivitunud tihedam sõidugraafik on end igati õigustanud, sest ooteajad enamikul päevadel praktiliselt puuduvad,» rääkis Treiel.

Graafiku tihendamisega muutuvad Muhumaa reiside väljumisajad ning lisanduvad reedeti neli väljumist ning pühapäeviti kaks väljumist. Reiside lisamine suurendab ka müüdavate e-piletite hulka.  

Täpne info uute väljumisaegade kohta on kättesaadav laevafirma kodulehelt alates esmaspäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles