Millised on tänavu maailma parimad lennufirmad?

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cathay Pacific Airways.
Cathay Pacific Airways. Foto: Reuters / Scanpix

Käimasoleval Suurbritannia linnas Farnborough´s toimuval rahvusvahelisel lennundusnäitusel kuulutas lennutranspordi uuringutele spetsialiseerunud Skytrax välja 2014. aasta parimate lennufirmade edetabeli.

Üsna traditsiooniliselt pole esikümnes suuremaid muudatusi toimunud, mõni lennufirma on natuke kukkunud, mõni natuke tõusnud, kuid suuremaid üllatusi pole, kirjutab reisiportaal trip.ee. Kes soovib parimat lennuelamust, peab endiselt vaatama Lähis-Ida ja Aasia lennufirmade poole.

2014. aasta parima lennufirma tiitli võitis Hongkongis baseeruv Cathay Pacific. Emirates, eelmise aasta parim lennufirma, leiab ennast sel aastal 4. kohalt. Järjekordselt on edetabelis väikese tõusu teinud Garuda Indonesia. Ainsa Euroopa lennufirmana on end esikümnesse murdnud Lufthansa. Jätkuvalt näitab väga head stabiilsust Singapore Airlines, kes on 3. kohal ka sel aastal.

Maailma 20 parimat lennufirmat 2014. aastal:

  1. Cathay Pacific Airways
  2. Qatar Airways
  3. Singapore Airlines
  4. Emirates
  5. Turkish Airlines
  6. ANA All Nippon Airways
  7. Garuda Indonesia
  8. Asiana Airlines
  9. Etihad Airways
  10. Lufthansa
  11. Qantas Airways
  12. EVA Air
  13. Swiss
  14. Thai Airways
  15. Virgin Australia
  16. Air New Zealand
  17. British Airways
  18. Malaysia Airlines
  19. Hainan Airlines
  20. Bangkok Airways
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles