Lagastavad rannalised sundisid tõkkepuud paigaldama

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannas vedelv prügi häirib nii puhkajaid kui ka maaomanikku.
Rannas vedelv prügi häirib nii puhkajaid kui ka maaomanikku. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kaunil suvisel ajal tumestavad rannamõnude nautimist probleemid heakorraga, mis äärmuslikul juhul võivad viia ka ranna sulgemiseni.

Hiiumaal  Värssu sadamas pandi ümbruskonna ainsa supluskoha teele tõkkepuu, kirjutab Hiiu Leht.

Sealkandis elav suvehiidlane Kiur Aarma selgitas, et mitte kellelgi pole keelatud ujumas või nõndasama mererannas käia, ent probleemiks on rannas pidutsejad ning autodega randa ja merre sõitjad, kes ei hooli ümbritsevast keskkonnast ega taipa sodi prügikasti panna. Tagajärjeks mahasõidetud noored kadakad, segitambitud rannaniit ja mudased roopad sealsamas ujumiskohas. Aarma ütles, et maaomanikuna pole tal ühtki etteheidet inimestele, kes ujumas käivad, sest kui veel kolm aastat tagasi tuli rannalt korjata longeropurke ja muud taolist, siis nüüd on kõik ilus ja viisakas. Samas lisas ta, et džiibiga merresõitmise õigus ei ole põhiline kodanikuõigus.

Värssu randa heakorrastanud MTÜ Külaselts Raudhof liige Jaanus Rohumaa selgitas, et ujumiskoht on endiselt avatud ning mereni pääseb kas rattaga või jalgsi. Auto aga võib jätta parkimisplatsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles