Kümme suvepuhkuse veetmise viisi, mis ei löö eelarvesse auku

Triin Ärm
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel on rohkem aega sõpradega koos olla.
Suvel on rohkem aega sõpradega koos olla. Foto: Panther Media/Scanpix

Toreda seltskonnaga saab lõbusalt aega veeta ka suuri kulutusi tegemata. 

Soovitusi, kuidas veidi kokkuhoidlikumalt puhata, jagab veebiportaal Amerikanki.

Mine telkima

Nädalavahetused või pikemad puhkused on ideaalne aeg pere või sõpradega loodust avastama minna. Kaks ööd vabas õhus magamist võivad mõjuda väga värskendavalt. Kui aga pole aega kuhugi kaugemale sõita, võid võimalusel püstitada telgi oma tagaaeda. Eriti toredaks peavad seda väiksed lapsed, kelle jaoks on vabas õhus magamine sageli uus ja põnev kogemus.

Proovi geopeitust ehk GPSi abil orienteerumist

Kellele ei meeldiks aardeid jahtida? Geopeitus ehk GPSil põhinev orienteerumismäng võib muuta nädalavahetuse põnevaks seikluseks. Uuri selle kohta lähemalt näiteks geopeitus.ee-st.

Korralda ise maastikumäng

Eelmisele punktile veidi sarnanevat soovitust saad muuta huvitavamaks, kui korraldad mängu osalejatele tundmatus kohas, näiteks kodust kaugemal metsas või jõe ääres. See annab lisaks mängulustile võimaluse nautida ka teise kandi looduse ilu. 

Mine matkama

Kui pole aega pikemaks ajaks telkima minna või kaugemale sõita, vii pereliikmed kohalikku parki või mere äärde, kus on ilus jalutada. Kui võtad kaasa ka piknikulina ja hulga toitu, võid olla kindel, et nälg ei hakka näpistama.

Mõtle koos pere või sõpradega välja, mida saaksite teiste abistamiseks teha. Hoidke silmad lahti ja tehke väikseid heategusid, mis kiire elutempo tõttu võivad tagaplaanile jääda. Aidake vanemal inimesel poekotte kanda või pakkuge end appi naabri aeda värvima.

Külasta uusi kohti

Põnevate kohtade avastamiseks pole vaja sõita kaugele. Uuri oma kodukanti või külasta sõprade või sugulaste kodude lähedusse jäävaid vaatamisväärsusi ning naudi uute kohtade võlu.

Õpi midagi uut

Millise oskuse omandamisest oled alati unistanud? Nädalavahetusel või puhkuse ajal võid end kätte võtta ja sellega algust teha. Võid osaleda kursustel või paluda sõpradel või ka mõnel pereliikmel end aidata, olles nii ka nendega rohkem koos. Samas võid uurida ka videoportaali Youtube üles laaditud õpetusi või lugeda teemakohaseid raamatuid.

Naudi rahulikke õhtuid koduses miljöös

Kui oled töötamisest väsinud, ei pruugi matkamine ja muu seiklemine sind paeluda. Selle asemel võid lugeda raamatuid, korraldada filmimaratone või mängida koos pere ja sõpradega lauamänge. Puhkuse ajal on selleks lõpuks aega.

Tee midagi vabatahtlikult

Supiköögid, kodutute ja loomade varjupaigad ootavad alati abikäsi ning soovitud tänu ei jää hilisema hea enesetunde näol tulemata.

Külasta vanu lemmikpaiku

Võib-olla oled töö kõrvalt unustanud lähiümbruse kaunid paigad, kuhu pole lapsepõlvest saati sattunud. Külasta neid nüüd ja vaata, kas need kohad tunduvad kuidagi teistsugused või ei ole aastate jooksul justkui midagi muutunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles