Elistvere loomapark ootab öiseid külastajaid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põdravasikas Elistvere loomapargis.
Põdravasikas Elistvere loomapargis. Foto: Sille Annuk / Postimees

Selle nädala kolmapäevast pühapäevani on külastajad RMK Elistvere loomaparki Jõgevamaal oodatud ka öösel.

Teiste seas saab loomapargis näha ka kevadisi loomalapsi: metsseapõrsaid, kabehirve ja metskitsetalle. Ennast on hästi sisse seadnud ka noor põdravasikas Erik, kes võeti loomaparki pärast seda, kui põder Tõnu eelmise aasta lõpus külastaja poolt pakutud pähklite tõttu lämbus.

RMK Elistvere loomapargi majandusjuht Sirje Saul loodab, et eelolev nädal tuleb pilvitu ja vihmavaba, sest siis on südaöö paiku veel ka piisavalt valge, et ringi vaadata. «Öösel on loomapargi hääled valjemad ning loomad ise aktiivsemad, elamus on kindlasti teistsugune kui päeval,» sõnas ta, lisades, et varasematel aastatel on suveöö loomapargis olnud eriti populaarne noorte ja armunud paarikeste seas.

Loomapargis saab näha euroopa piisonit, põtra, põhjapõtra, metssiga, metskitse, kabehirve, pruunkaru, ilvest, rebast, kährikkoera, harilikku oravat, metsnugist, halljänest ja faasanit. Siseruumides võib tutvuda näriliste ekspositsiooniga.

Elistvere loomapark on 9.-13. juulini avatud kella kümnest hommikul kuni kella üheni öösel. Sissepääs loomaparki lõppeb pool tundi enne pargi sulgemist, suveööl kehtivad tavalised piletihinnad.

2013. aastal külastati Elistvere loomaparki 58 000 korral, mis on suurim number alates aastast 2008. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles