Top Toursi vastu laekus nõudeid üle 8 miljoni krooni

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksejõuetu reisifirma Top Tours kontor Vana-Viru tänaval.
Maksejõuetu reisifirma Top Tours kontor Vana-Viru tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Tarbijakaitseametile esitati tähtaegselt 808 kaebust seoses maksejõuetu ASi Top Tours ärajäänud reisidega.


Nõuete kogumaht reisitasu tagastamiseks pakettreisi ärajäämise tõttu või hüvitise saamiseks pakettreisi ärajäänud osa eest on tarbijakaitseameti teatel 8 027 549 krooni. Lisaks on ametile esitatud nõudeid reisijate Eestisse naasmiseks tehtud hädavajalike kulude katmiseks.

Kaebuste menetlemine võtab tarbijakaitseameti sõnul oodatust rohkem aega, sest neid laekus esialgu arvatust rohkem ning on ilmnenud täiendavat menetlemist vajavad asjaolud. Näiteks paljude kaebuste juurde ei ole lisatud lepinguid ja makset tõendavaid dokumente, vahel soovitakse ka kindlustusmaksete, lennujaamamaksude ja muude mitteasjakohaste maksete hüvitamist.

Mitmed vahendajad pole pakette müües ostjat teavitanud, et reisikorraldaja on Top Tours. Sellisel juhul pole võimalik ostja nõudeid tagatisrahast hüvitada, sest võlaõigusseadusest tulenevalt vastutab ostja ees siis vahendaja.

Olukorda kaebustega illustreerib tarbijakaitseameti sõnul fakt, et 355st põhjalikult kontrollitud kaebusest on osutunud täiesti korrektseks ja põhjendatuks vaid 100. Seni kontrollitud ja puudustega nõuete osas on amet inimeste ja reisivahendajatega ühendust võtnud ning andnud võimaluse puudused likvideerida.

Praegu ei ole tarbijakaitseamet teinud ühtegi väljamakset tagatisrahast ega tee neid enne, kui põhjalik igakülgne kontroll on teostatud. Amet palub kõikidelt kannatust ning jagab enda sõnul täiendavaid selgitusi pärast menetlustoimingute lõppemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles