Hansapäevadele oodatakse kuni 100 000 külastajat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu valmistub hansapäevadeks.
Pärnu valmistub hansapäevadeks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus neljapäeval algavatele rahvusvahelistele hansapäevadele on registreerunud 78 hansalinna 800 delegaadiga, kokku oodatakse hansapäevadele kuni 100 000 külastajat.


Täna jõudsid Pärnusse Saksamaa esindajad Lübeckist ning Stadest. Õhtuks jõuavad Pärnusse veel mitme hansalinna delegatsioonid.

Enim delegatsioone saabub Saksamaalt, Venemaalt ning Hollandist. Oma tulekust hansapäevadele on teada andnud kõik Eesti hansalinnad - Tallinn, Tartu, Pärnu, Narva ning Viljandi.

Hansalinnade delegaatide ametlik registreerimine algab homme Endla teatris.

Kaasaegse hansaliikumise eesmärgid on hansalinnade iseteadlikkuse toetamine, ühiste väärtuste propageerimine, majandus- ja kaubanduskontaktide tugevdamine, teadmiste- ja kultuurivahetuse korraldamine ning turismi arendamine.

Hansapäevade kultuuriprogrammis osaleb 104 kollektiivi, hansaturul kaupleb 450 ettevõtjat. Hansalinnad on esindatud 28 erineva külalisesinejaga puhkpilliansamblist rahvatantsijani.

Pärnusse saabub neil päevil külalisi nii Eestist kui mujaltki. Erinevate hinnangute kohaselt külastab hansapäevi kuni 100 000 inimest.

Kaasaegse hansaliikumisega on tänaseks ühinenud üle 200 linna 17 riigist. Kord aastas saadakse kokku ühistel rahvusvahelistel hansapäevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles