Kambodžas kutsutakse turiste ämblikujahile

Tarantel.

FOTO: Margus Ansu/ Postimees

Kambodžas pakutakse turistidele uutmoodi meelelahutust, milleks on ämblikujaht ja sellele järgnev saagi söömine.

Praetud tarantleid peetakse kohalike seas tõeliseks delikatessiks, kirjutab News.com.au.

Ämblikke süüakse sojakastmega ning maitsestatakse küüslaugu ja soolaga. Suutäis loputatakse alla riisiviinaga ja nauditakse selle kõrvale puuviljakokteili.

Tarantlijahti peetakse istandustes ja metsades, torkides ämblike maapinnas asuvaid urge keppidega.

Turistidele jahti ei reklaamita, kuid Cham Towni ja Sukoni linnades, kus ämblike söömine tavalisem on, kutsuvad kohalikud neid sageli jahiretkedele kaasa.

Ämblike söömise komme sai usutavasti alguse 1970. aastatel, mil Kambodžas kehtis punaste khmeeride režiim ja inimesed sunniti džunglitesse taanduma. Seal jäädi ellu ämblikke ja putukaid süües ning tekkisid erinevad retseptid ämblikuroogade valmistamiseks.

Lisaks usuvad paljud kohalikud, et tarantlite söömine omab ravitoimet, eriti kui sinna kõrvale riisiviina rüübata. Ämblikest arvatakse abi olevat nii seljavalu kui laste hingamisraskuste puhul, rääkimata muudest tervisehädadest.