Viking Line paneb Helsingi liinil käiku lisareisi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line´i laev.
Viking Line´i laev. Foto: AP / Scanpix

12. juunist kuni 31. augustini teevad Helsingi-Stockholmi liinil sõitvad Viking Line'i parvlaevad Gabriella ja Mariella kumbki ühe edasi-tagasi lisareisi Tallinn-Helsingi liinil päevas.

Pisut muutunud graafikuga jääb liinile sõitma ka Viking XPRS.

Tavaliselt seisavad hommikul Stockholmist Soome pealinna jõudnud laevad terve päeva Helsingi sadamas, et sealt õhtul jälle tagasiteele suunduda. Selle asemel võtavad nad sel suvel peale Tallinna suunduvad reisijad ja autod ning väljuvad Helsingist kell 11.00. Laevad asuvad Tallinnast tagasiteele Helsingisse kell 14.25.

Gabriella ja Mariella väljumiste lisandumisega Tallinn-Helsingi liinile muutub ka marsruuti igapäevaselt teenindava Viking XPRSi hommikune väljumine praegusest tund aega varasemaks ehk kella 7.00-ks. Helsingist tagasi Tallinna väljub XPRS kell 10.00. Õhtuste väljumiste ajad ei muutu.

Eestimaalastele, kes soovivad külastada suvist Stockholmi või Ahvenamaa saarestikku, pakub uus laevaühendus mugava võimaluse sõita otse sihtkohta ilma ümberistumiseta. Tallinnast kell 14.25 väljuv Gabriella/Mariella teeb Helsingis lühikese vahepeatuse kell 17.05–18.15, et jõuda Mariehamni sadamasse varahommikul kell 04.25 ning Stockholmi kell 10.00 hommikul. Laevad asuvad Stockholmist tagasiteele õhtul kell 18.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles