9000 euroga saab lennata luksuslikus sviidis

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Air France

Air France hakkas esimese klassi reisijatele pakkuma luksuslikus sviidis lendamise võimalust – edasi-tagasi lennupileti eest tuleb välja käia 9000 eurot.

Shanghais esitletud sviidis on 2,01 meetri pikkuseks ja 77 cm laiuseks voodiks muudetav iste, samuti on igal reisijal isiklik 24-tolline HD puutetundlik ekraan, mis on Air France’i teatel üks suuremaid ekraane lennukite pardal, kirjutab The Local.

Lennufirma 19 Boeing 777-300 lennukit varustatakse kokku 76 lukssviidiga, mis läheb kokku maksma 50 miljonit eurot.

Air France võrdleb oma uhiuues lukssviidis lendamise kogemust öö veetmisega palees. Lisaks voodiks lahtitehtavale istmele on sviidis privaatne riidekapp ja tumba külaliste vastuvõtmiseks.

Air France esitles oma uut sviiti vaid mõned päevad pärast seda, kui Emiraatide lennufirma Etihad tutvustas oma esimese klassi diivanit, millest saab samuti teha voodi. Selle mõõdud on 2,04 m ja 66 cm.

Kõige suurema esimese klassi istme au kuulub praegu Singapore Airlines’ile – see on 2,08 meetrit pikk ja 90 cm lai.

Ehkki esimene klass hõlmab vaid väikese osa lennuturust, ütleb Air France’i esindaja, et 9000-eurose hinna juures on lukssviit väga kasumlik ning toob rohkem sisse kui siis, kui sama ruum oleks täidetud turisti- või äriklassi istmetega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles