Ruhnu laevareisidele joosti tormi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Runö.
Runö. Foto: Reena Liigus

Teisipäeval alanud e-piletite müük Ruhnu kiirlaevale, millel eile ametlikult hooaeg algas, on kulgenud maruliselt. Rahvas soetas ainuüksi ühe päeva jooksul ligi 3000 piletit, kokku osteti pileteid 60 reisi jagu.

See 60 reisi jagu pileteid ei tähenda aga Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina kinnitusel, et 60 reisi oleks tänavusest hooajast otsast lõpuni välja müüdud, kirjutab Saarte Hääl.

Valdavalt on e-pileteid ostetud juulikuuks, mis ongi kõige suurem suvepuhkuste kuu, kuid jagunenud on need juba ostetud piletid siiski mitme kuu peale.

«On küll ka mõned reisid, mis on selles ulatuses välja müüdud, mis me e-müügist saame müüa, kuid see ei tähenda siiski, et need reisid oleksid sajaprotsendiliselt välja müüdud,» ütles Hiiuväin.

Hiiuväina sõnutsi on Ruhnu liinidele e-piletimüügi süsteemis ühekorraga müügis terve hooaeg ehk reisid 1. maist 31. oktoobrini. Reise on Pärnu suunal 162 ja Saaremaa suunal 128.

Alates sellest, kui piletimüük teisipäeva hommikul kell 10 algas, oli kolmapäeva hommikuks müüdud Ruhnu–Pärnu reisidele 1424 piletit ja Pärnu–Ruhnu reisidele 1468 piletit. Ruhnu–Roomassaare reisidele oli müüdud vaid viis piletit ja Roomassaare–Ruhnu reisidele 33 piletit. Kokku oli seega vaid 24 tunniga ostetud 2990 piletit.

E-piletisüsteemi kasu on Hiiuväina sõnutsi eelkõige kindlustunne ja ülevaade. Nüüd saab igaüks veebipoes jälgida, millised reisid on välja müüdud ja kuhu on veel kohti. «Eelmistel hooaegadel see ülevaade veebis puudus, mis tähendab, et juulireisidele broneerimiseks toimusid väga pikad kirjavahetused ja telefonikõned,» rääkis Anu Hiiuväin.

Ta märkis, et kuna kohti on laevas piiratult ja sõita soovijaid palju rohkem, kui laevale mahub, siis on oluline, et iga koht saaks tippajal täidetud.

«Broneeringutega ei saanud seda tagada, sest broneeringu teinud reisijad ei ilmunud vahel lihtsalt sadamasse. Samal ajal oleks aga keegi teine saanud nende asemel sõita,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles