Horizon Travel tõstis tagatisraha 10,2 miljoni kroonini

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turismifirmade kassad lennujaamas.
Turismifirmade kassad lennujaamas. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti üks suuremaid reisikorraldajaid Horizon Travel tõstis reisiettevõtetele kohustusliku tagatisraha seniselt 6,5 miljonit kroonilt 10,2 miljonini.


Horizon Traveli tegevjuhi Cinzia Siigi hinnangul võiks kaaluda Eestis reisiettevõtete kohustusliku tagatisraha määra suurendamist veelgi. «TopToursi juhtum näitas ilmekalt, et tagatisrahast jääb nõuete katmiseks väheks ja kliendid ning edasimüüjad peavad võtma osa kohustusi enda peale. Näiteks Soomes on tagatisraha arvutamise süsteem meie omast küll veidi keerukam, kuid kokkuvõttes ulatub tagatise määr pea 20 protsendini ettevõtte käibest,» lausus ta.

Ka Eestis võiks tema sõnul kaaluda tagatisraha täiendavat suurendamist. «Tänases olukorras oleks see klientide usalduse taastamiseks ehk isegi möödapääsmatu samm,»sõnas Siig.

Samas nentis Siig, et Horizon Traveli kui Soome ühele suurimale reisikorraldajale Aurinkomatkat kuuluva ettevõtte jaoks on tagatisraha suurendamiseks finantsvõimaluste leidmine oluliselt lihtsam kui väiksematel reisikorraldajatel. See ei saa aga tema sõnul olla argumendiks, et jätta riskid klientide kanda.

16. mail jõustus turismiseaduse muudatus, mis näeb senise kolme protsendi asemel ette vähemalt seitsme protsendi suurust tagatisraha reisifirma käibest. Tagatis garanteerib, et reisifirma maksejõuetuse korral saavad samal ajal välismaal viibivad puhkajad majutatud ja pääsevad tagasi koju ning ettemaksuklientidele makstakse osutamata teenuste eest raha tagasi.

2001. aastal tegevust alustanud Horizon Travel on tänaseks Eesti üks suurimaid puhkusereiside korraldajaid. Alates 2006.aastast on Horizon Traveli omanikuks Soome suurim reisikorraldaja Aurinkomatkat-Suntours OY, mis omakorda kuulub lennufirma Finnair gruppi. Möödunud aastal reisis Horizon Traveliga üle 15 000 inimese. Reisikorraldaja käive ulatus 138 miljoni kroonini.

Horizon Travelist veel suurem tagatis on reisikorraldajal Novatours, mis tõstis selle 1. juunil 10,3 miljoni kroonini.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles